Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zserbó golyó

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Zserbó golyó

20 dkg aszalt sárgabarack
15 dkg darált dió
20 dkg darált háztartási keksz
10 dkg piskótamorzsa
1 ek. kakaópor
1/2 dl konyak
2 ek. baracklekvár

Díszítéshez:

pisztácia
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Mignon papírt készítek, mert ebben kínálom, a desszertgolyókat.

Elkészítés

Turmixszoljuk össze a sárgabarackot. Dolgozzuk össze a darált diót a masszával, és a konyakkal. Adjuk hozzá a piskótamorzsát, kekszet, kakaót, vaníliás cukrot, és lekvárt, hogy golyókat formázhassunk belőle. A tortabevonót gőz felett megolvasztjuk, kevés olajat is keverjünk bele, és fogpiszkáló segítségével mártogassuk bele egyenként a golyókat. Csurgassuk le jól, tegyük zsírpapírra megkötésig, és a tetejét díszítsük a szép zöld pisztácia darabkákkal.

Tálalás

16 db lett belőle.

Tárolás

Hűtőben,vagy hideg kamrában 8 napig eláll.
Zserbó golyó Zserbó golyó Zserbó golyó

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!