Zsermák


Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Máz:
Elkészítés
Elkészítés
A hozzávalók sorrendjében tésztát gyúrok, majd 4 lapra szedem szét és kinyújtom őket.
Töltelék:
A vízzel és a cukorral szirupot főzök, majd lehúzom a tűzről és abba keverem a darált mákot, nem főzöm!
Máz:
A hozzávalókból szirupot főzök, lehúzom a tűzről és abba keverem a vajat, hogy szép fényt adjon neki.
Összeállítás:
A kizsírozott tepsibe rakok egy tészta lapot, majd megkenem szilvalekvárral, utána jön a mák, addig, amíg el nem fogynak a hozzávalók, a tetejére csak a tészta kerüljön. Légkeveréses sütőben 160 fokon 40 percig sütöm. Ha kihűlt leöntöm a csoki mázzal.



Zsermák
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A hozzávalók sorrendjében tésztát gyúrok, majd 4 lapra szedem szét és kinyújtom őket.
Töltelék:
A vízzel és a cukorral szirupot főzök, majd lehúzom a tűzről és abba keverem a darált mákot, nem főzöm!
Máz:
A hozzávalókból szirupot főzök, lehúzom a tűzről és abba keverem a vajat, hogy szép fényt adjon neki.
Összeállítás:
A kizsírozott tepsibe rakok egy tészta lapot, majd megkenem szilvalekvárral, utána jön a mák, addig, amíg el nem fogynak a hozzávalók, a tetejére csak a tészta kerüljön. Légkeveréses sütőben 160 fokon 40 percig sütöm. Ha kihűlt leöntöm a csoki mázzal.
Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?