sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zsermák

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

60 dkg liszt
20 dkg zsír
20 dkg cukor
késhegynyi szódabikarbóna
2 tojássárgája
2 dl tejföl
pici tej

Töltelék:

40 dkg darált mák
1 ½ dl víz
20 dkg cukor
1 üveg házi szilvalekvár

Máz:

3 evőkanál cukor
1 dl víz
5 dkg vaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Tészta:
A hozzávalók sorrendjében tésztát gyúrok, majd 4 lapra szedem szét és kinyújtom őket.
Töltelék:
A vízzel és a cukorral szirupot főzök, majd lehúzom a tűzről és abba keverem a darált mákot, nem főzöm!
Máz:
A hozzávalókból szirupot főzök, lehúzom a tűzről és abba keverem a vajat, hogy szép fényt adjon neki.
Összeállítás:
A kizsírozott tepsibe rakok egy tészta lapot, majd megkenem szilvalekvárral, utána jön a mák, addig, amíg el nem fogynak a hozzávalók, a tetejére csak a tészta kerüljön. Légkeveréses sütőben 160 fokon 40 percig sütöm. Ha kihűlt leöntöm a csoki mázzal.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
47 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!