Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákos gőzgombóc

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Mákos gőzgombóc

50 dkg liszt
5 dkg olvasztott margarin
2 db tojás
2 dl tejföl
3 dkg élesztő
2 dl tej
pici cukor
pici só

Tetejére:

15 dkg olvasztott margarin
20 dkg porcukor
20 dkg mák
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tejben az élesztőt megfuttatjuk, összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Háromszorosára kelesztjük, lisztezett deszkán bögrével kiszaggatjuk a tésztát. Vizet teszünk fel forrni. (Konyharuhát teszünk rá, amit zsineggel kötünk meg.) Ide teszem a gombócokat, és egy ugyanolyan lábassal lefedem. (kb. 15 perc alatt készülnek el a gombócok a gőzben.) Az elkészült tésztára olvasztott margarint teszünk, arra a cukrozott mákot.
Mákos gőzgombóc Mákos gőzgombóc Mákos gőzgombóc

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!