Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Barna krémes

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

7 tojássárgája
10 evőkanál víz
25 dkg cukor
20 dkg liszt

Krém:

7 tojásfehérje (felvert habja)
5 evőkanál cukor
5 dl víz

Díszítés:

Hulala tejszínhab
csokireszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóit jól összekeverjük, és zsírozott, lisztezett tepsiben megsütjük. A krém elkészítéséhez a megfőtt pudinghoz még forrón hozzákeverjük a cukros tojáshabot, és addig forgatjuk, kevergetjük, míg szép, egyenletes sárga lesz. A krémet rásimítjuk a sütőből kivett tésztára, és még pontosan öt percre visszatesszük sülni. Ha kész, kihűlés után habfixálóval keményre felvert Hulala tejszínhabot simítunk rá. A tetejére mehet még kis csokireszelék is.
Nagyon szép, magas és finom! Sütni a hagyományos gáztepsinél kicsit kisebb méretű, bármilyen normál tepsi megfelel. Ez is egy régi, nagyi-féle recept.
Barna krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
54 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!