Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bazsalikomos eperlekvár

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Bazsalikomos eperlekvár

1,2 kg eper
0,5 kg befőzőcukor
1 db citrom
8 levél friss bazsalikom
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A megtisztított epreket jól megmossuk, majd szűrőedényben csepegtessük le. Tegyük egy lábasba, keverjük össze a befőzőcukorral és állandó keverés mellett kezdjük el főzni. Forrás után 5 perccel adjuk hozzá a citrom kifacsart levét és a bazsalikom leveleket. Forraljuk még 2-3 percig és még forrón a tisztára mosott üvegekbe töltsük. Azonnal zárjuk le és állítsuk fejre az üvegeket. Kihűlés után fordítsuk vissza, hűvös helyen tároljuk.
Bazsalikomos eperlekvár Bazsalikomos eperlekvár

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!