
Mascarponés tejberizs


Hozzávalók
Mascarponés tejberizs
Karamellhez:
Mascarpone krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
A tejet felforraljuk a cukorral, a vaníliás cukorral. Amikor a rizs beitta a vizet, ráöntjük a tejet, és letakarva, nagyon óvatosan főzzük, párszor megkeverjük.
Amikor már majdnem beitta a tejet, félrehúzzuk a tűzről, és állni hagyjuk, de a fedőt nem vesszük le 20-30 percig. Közben elkészítjük a karamellt. A cukrot nagyon óvatosan karamellizáljuk, amikor már szép a színe, ráöntjük a tejszínt, és felolvasztjuk benne a karamellt. Amikor elolvadt, a puha tejberizshez keverjük.
Kikeverjük a mascarponét kevés cukorral, végül a tejszínnel, majd ezt a krémet összekeverjük a tejberizzsel. A rizst tálakba adagoljuk, fahéjjal megszórjuk, tetszés szerint díszítjük.


Mascarponés tejberizs
Hozzávalók
Karamellhez:
Mascarpone krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tejet felforraljuk a cukorral, a vaníliás cukorral. Amikor a rizs beitta a vizet, ráöntjük a tejet, és letakarva, nagyon óvatosan főzzük, párszor megkeverjük.
Amikor már majdnem beitta a tejet, félrehúzzuk a tűzről, és állni hagyjuk, de a fedőt nem vesszük le 20-30 percig. Közben elkészítjük a karamellt. A cukrot nagyon óvatosan karamellizáljuk, amikor már szép a színe, ráöntjük a tejszínt, és felolvasztjuk benne a karamellt. Amikor elolvadt, a puha tejberizshez keverjük.
Kikeverjük a mascarponét kevés cukorral, végül a tejszínnel, majd ezt a krémet összekeverjük a tejberizzsel. A rizst tálakba adagoljuk, fahéjjal megszórjuk, tetszés szerint díszítjük.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?