Citromos amaretti
Hozzávalók
Sütőlemezhez:
Tésztához:
Hempergetéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát felnegyedeljük, és valamennyi negyedet egy porcukorral beszórt munkafelületen hengerré formázzuk. Minden hengert 10 egyforma darabra vágunk. Golyókat formázunk belőlük, majd egyesével porcukorba hempergetjük úgy, hogy a golyókat a porcukor vastagon befedje. A golyókat egymástól kellő távolságra a sütőlemezre helyezzük, és a sütő középső részén megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az amarettiket a sütőpapírral együtt levesszük a sütőlemezről, és rácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Citromos amaretti
Hozzávalók
kb. 40 darab elkészítéséhez
Sütőlemezhez:
Tésztához:
Hempergetéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát felnegyedeljük, és valamennyi negyedet egy porcukorral beszórt munkafelületen hengerré formázzuk. Minden hengert 10 egyforma darabra vágunk. Golyókat formázunk belőlük, majd egyesével porcukorba hempergetjük úgy, hogy a golyókat a porcukor vastagon befedje. A golyókat egymástól kellő távolságra a sütőlemezre helyezzük, és a sütő középső részén megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az amarettiket a sütőpapírral együtt levesszük a sütőlemezről, és rácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?