
Hókifli (mákos)


Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Beforgatáshoz:
Elkészítés
Elkészítés
A töltelékhez a darált mákot összekeverjük a cukorral és kevés vízzel nedves homok állagúra nedvesítjük.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd kb. 8-10 cm átmérőjű kiszúróval köröket szaggatunk belőle. Teáskanálnyi halmokat teszünk rá a töltelékből, majd kiflit hajtunk belőle.
Tepsibe tesszük és pár perc pihentetés után 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és világosra sütjük.
Még langyosan vanillincukorral kevert porcukorba hempergetjük.


Hókifli (mákos)
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A töltelékhez a darált mákot összekeverjük a cukorral és kevés vízzel nedves homok állagúra nedvesítjük.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd kb. 8-10 cm átmérőjű kiszúróval köröket szaggatunk belőle. Teáskanálnyi halmokat teszünk rá a töltelékből, majd kiflit hajtunk belőle.
Tepsibe tesszük és pár perc pihentetés után 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és világosra sütjük.
Még langyosan vanillincukorral kevert porcukorba hempergetjük.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?