Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hókifli (mákos)

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

40 dkg zsír
70 dkg liszt
2 tojássárgája
1 csomag friss élesztő
0,5 dl tej
4 dkg porcukor
1 kk. só

Töltelék:

30 dkg mák
20 dkg cukor
kevés víz

Beforgatáshoz:

kb. 20 dkg porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt a meglangyosított tejben fölfuttatjuk, és a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
A töltelékhez a darált mákot összekeverjük a cukorral és kevés vízzel nedves homok állagúra nedvesítjük.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd kb. 8-10 cm átmérőjű kiszúróval köröket szaggatunk belőle. Teáskanálnyi halmokat teszünk rá a töltelékből, majd kiflit hajtunk belőle.
Tepsibe tesszük és pár perc pihentetés után 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és világosra sütjük.
Még langyosan vanillincukorral kevert porcukorba hempergetjük.
Hókifli (mákos)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
38 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!