sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gluténmentes márványkuglóf

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Gluténmentes márványkuglóf

250 g Schar Mix C
250 g margarin
250 g cukor
5 tojás
3 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
30 g kakaó
porcukor ízlés szerint
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az enyhén felvert tojást (az egész tojást, nem csak a fehérjét) és egyenletesre keverjük. Beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport és elkeverjük. A masszát kettéosztjuk, az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaóport, majd jól elkeverjük. Kivajazzuk és kilisztezzük a kuglófformát és váltakozva hozzáadjuk a két masszát. Előmelegített sütőben (170 fokon gáz sütőben 3 fokozat) kb. 50 percig sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!