sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gluténmentes márványkuglóf

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Gluténmentes márványkuglóf

250 g Schar Mix C
250 g margarin
250 g cukor
5 tojás
3 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
30 g kakaó
porcukor ízlés szerint
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az enyhén felvert tojást (az egész tojást, nem csak a fehérjét) és egyenletesre keverjük. Beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport és elkeverjük. A masszát kettéosztjuk, az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaóport, majd jól elkeverjük. Kivajazzuk és kilisztezzük a kuglófformát és váltakozva hozzáadjuk a két masszát. Előmelegített sütőben (170 fokon gáz sütőben 3 fokozat) kb. 50 percig sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!