Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Anyák napi muffin

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Tészta:

125 ml napraforgóolaj
125 ml tej
1 darab tojás (M-es)

A díszítéshez:

kb. 25 g porcukor
1 teáskanál víz
piros ételszínezék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Anyák napi muffin sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A muffin-papírokat a tepsibe tesszük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Az alapport egy keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a tojást, a kimért tejet és a napraforgóolajat, és a konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton (kb. 2 percig) sima tésztává keverjük. Ezt követően a tésztához keverjük a dobozban lévő csokoládédarabokat is. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk az előkészített formákban. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A muffinokat kivesszük a tepsiből és a formákban rácson hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A fondantot félbe vágjuk, az egyik felét nylon zacskóba csomagolva, légmentesen lezárva, további felhasználásig a hűtőbe tároljuk. A másik felét egy felvágott mélyhűtő tasak oldalai között vékonyra nyújtjuk és recés szélű kerek kiszúró segítségével (ø 7 mm) kb. 12 tallért kiszúrunk. A fondant-tallérokat rátesszük a muffinokra és finoman rányomkodjuk. Fogpiszkáló segítségével díszítésként kis pontokat szúrunk a tallérok szélébe.

25 g porcukrot vízzel ragacsos masszává keverünk, és ételszínezékkel rózsaszínűre színezzük, majd kis mélyhűtő tasakba vagy kis papír-nyomózsákba tesszük. A tasak egyik csücskén kicsi lyukat vágunk, és 4 muffinra ráírjuk a „M A M A” betűket. Néhány muffinra zsinórt rajzolunk a zászlócskákhoz. A maradék fondantból leveszünk 3 diónagyságú adagot és az ételszínezékkel 3 különböző színárnyalatban rózsaszínűre színezzük. Ha ragadna, némi porcukrot gyúrjunk bele. A fondantot egy felvágott mélyhűtő tasak oldalai között kinyújtjuk és késsel kis háromszögeket vágunk ki belőle (a zászlócskákhoz). Ezeket a zsinórokhoz tesszük. A rózsa-dekorációhoz fehér fondantból egy nem túl vékony zsinórt formázunk, laposra nyomkodjuk, végül mint egy csigát, rózsaformává feltekerjük. Ezeket rátesszük a z Anyák napi muffin sütemény tetejére.

Tippek:

Tetszés szerint további dekor-termékekkel is díszíthetjük a sütemény tetejét.
Tálaljuk az Anyák napi muffin sütiket különböző színű muffin-papírokban.
Az Anyák napi muffin kreatívan dekoráéható édes sütemény jeles napokra, hagyományos családi ünnepekre készíthető.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
43 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!