Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Isteni banános muffin

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Isteni banános muffin

160 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
20 g fehér tönkölyliszt
50 g darált mandula
20-30 g zabpehely
25 g búzakorpa
3/4 kk. szódabikarbóna
csipet só
2 db tojás
25 g nádcukor
20 g kókuszreszelék
1 db banán
45 g méz
1 kk. fahéj
150 g natúrjoghurt
3-4 ek. tej
35 ml olaj
20 ml olvasztott vaj
aszalt meggy
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.

Elkészítés

A liszteket, a darált mandulát, a szódabikarbónát, a fahéjat, a zabpelyhet, a búzakorpát, és a kókuszreszeléket összekeverjük. A tojássárgáját a cukorral, a mézzel, a vajjal robotgéppel habosra verjük, majd hozzáadjuk a joghurtot.
A banánt pépesre összenyomkodom, a tojásfehérjét pedig a sóval habbá verem. Mindezt hozzákeverem a lisztes keverékhez, és hozzáteszem az aszalt meggyet is. Ha a tészta nem elég folyós, akkor a tejet is hozzáadom.
Muffin formákba kanalazzuk, és 20-30 percig sütjük.

Alternatív elkészítés

A tetejére díszítésnek szórhatunk mandula forgácsot, ha még nincs benne elég finomság, tehetünk bele egy kevés kakaóbab darát, vagy étcsokit.:)
Isteni banános muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
45 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!