Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Piskóta tekercs

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta tekercs

6 tojás
6 ek cukor (csapott)
6 ek liszt (púpozott)
Lekvár vagy puding ízlés szerint.
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Vegyünk elő egy tálas mixert, béleljük ki egy nagy (pl. gáz) tepsit sütőpapírral. A sütőt melegítsük elő 160 °C-ra.

Elkészítés

Szétválasztjuk a tojásokat.
A fehérjét a keverőtálban 1 csipet sóval, majd kicsit később hozzáadva, a cukorral fényes kemény habbá verjük. Beletesszük egyesével a sárgákat, közben tovább habosítjuk.
A lisztet egy fakanállal óvatosan beleforgatjuk (itt már nem szabad habverőt használni!), majd a masszát tepsibe öntjük, és azonnal a sütőbe tesszük.
Kb. 160 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.
Amikor kész, egy tiszta konyharuhára borítjuk (még melegen), és feltekerjük. Hagyjuk így kihűlni.
Ha kihűlt, kiterítjük, megkenjük lekvárral vagy krémmel, és feltekerjük óvatosan, de jó szorosan.
Folpackba tekerhetjük, és így tegyük hűtőbe 1-2 órára.

Tálalás

1 nagy tekercs.

Alternatív elkészítés

A lekvár ne legyen túl híg, mert elázhat a tészta. A pudingos krémet érdemes langyosan rákenni, mert még könnyen kenhető, és ha kihűlt, így jól összetartja majd a tekercset.
Piskóta tekercs Piskóta tekercs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!