Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejszínes, fahéjas, körtés pite

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

a csodálatosan jó pitetésztához:

1,5 pohár liszt
1,5 pohár vaj
0,5 pohár margarin
2 ek. cukor
1 tk. só
¼ pohár jeges víz

A töltelékhez:

3 nagy Alexander körte
0,25 pohár liszt
1 pohár cukor
1 pohár tejszín
1 tk. friss citromlé
fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az előkészülete mindössze annyi, hogy legyen otthon jégkockánk és hideg, de nem fagyos vajunk. A tésztához a vízen kívül minden hozzávalót gyorsan keverjünk össze nagyjából. Fontos, hogy gyors mozdulatokkal. A vajat tilos sokáig „gyomrozni”, „simogatni” benne! Ekkor lassanként adjuk hozzá a kb. ¼ pohárnyi jegesen hideg vizet, de jégdarabok nélkül (1 pohár=kb. 2,5 dl). Gyorsan keverjük tovább, amíg tésztaszerű állagot kapunk. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A tésztát kivajazott, kb. 24 cm-es piteformába nyomkodjuk úgy, hogy körben a széleire is kerüljön kb. 5 cm magasan. A töltelékhez a körtéket hámozzuk meg, a magházukat távolítsuk el, és vágjuk 7 mm vastag egész lapokra. A fahéjon kívül az összes többi hozzávalót keverjük össze, és öntsük a körteszeletekre. Szórjuk meg fahéjjal, és így süssük kb. 40 percig.
Tejszínes, fahéjas, körtés pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!