Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ázsiai rizspuding

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Ázsiai rizspuding

22 dkg jázmin rizs
2,5 dl víz
2,5 dl kókusztej
5 dl rizstej
1 dl növényi tejszín
8-10 dkg nádcukor
1 vaníliarúd
1 csipet só
4 ek. kókuszreszelék
2 dkg kókuszzsír
1 közepes mangó
1 citrom vagy lime reszelt héja

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A kókuszreszeléket zsiradék nélkül megpirítjuk egy palacsintasütőben. (2-3 perc) A mangót felszeleteljük és meghámozzuk, majd apró kockákra vágjuk.

Elkészítés

A rizst vízzel és egy csipet sóval feltesszük a tűzre, kevergetjük és mikor elfőtt a víz felöntjük a kókusztejjel. (kókusztejet porból is készíthetünk, 2,5 dl vízben keverjünk el 2 ek. kókusztejport) Hozzáadunk egy Kb. 3 cm vaníliarúd darabot, amit előtte felhasítunk, kevergetjük a rizst és mikor a kókusztejet is magába szívta hozzáadjuk a rizstejet, a kókuszzsírt, majd ha felforrt a cukrot is. Folytonos kevergetéssel addig főzzük lassú lángon, míg a rizs megpuhul és sűrű pudingos állagú lesz. Ekkor hozzáadjuk a tejszínt ,átkeverjük , fedővel letakarva félretesszük kicsit hűlni.
Ha langyos hozzákeverhetjük a mangókockákat és a reszelt citromhéjat, tálaláskor a kókuszreszelékkel megszórjuk.

Tálalás

6 adag

Alternatív elkészítés

A mangó mellé kockázhatunk ananászt vagy narancsot is. A jázmin rizs lecserélhető sima (kerek szemű) rizsre, bár az íze és illata sokkal finomabb :)
Ázsiai rizspuding Ázsiai rizspuding

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!