
Meggyes tejbedarás süti


Hozzávalók
Meggyes tejbedarás süti
A töltelékhez:
Elkészítés
Elkészítés
A meggybefőttet tésztaszűrőre öntjük, lecsurgatjuk a levét (a levet megisszuk!).
A csokoládét finom fogú reszelőn lereszeljük.
A tojások fehérjéből pár csepp citrommal és cukorral kemény habot verünk.
Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és a lisztet, kakaót, a reszelt csokoládét.
Vajjal kent, liszttel szórt tepsiben, előmelegített sütőben közepes lángon sütjük.
A kihűlt tésztát kettévágjuk (én tortaformában sütöm és ott is állítom össze a sütit).
A tortaforma karimáját deszkára téve beletesszük az egyik tésztalapot, rámerjük a tejbedara felét, a tejbedarára helyezzük a meggyeket, majd a tejbedara másik felét és a második lapot.
A tortaforma lapját rátesszük a tésztalapra, lesúlyozzuk (legalább 1 kiló súlyt helyezünk rá!) és hűtőben legalább 2 órát pihentetjük.
Szeletelve tálaljuk.


Meggyes tejbedarás süti
Hozzávalók
Meggyes tejbedarás süti
A töltelékhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A meggybefőttet tésztaszűrőre öntjük, lecsurgatjuk a levét (a levet megisszuk!).
A csokoládét finom fogú reszelőn lereszeljük.
A tojások fehérjéből pár csepp citrommal és cukorral kemény habot verünk.
Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és a lisztet, kakaót, a reszelt csokoládét.
Vajjal kent, liszttel szórt tepsiben, előmelegített sütőben közepes lángon sütjük.
A kihűlt tésztát kettévágjuk (én tortaformában sütöm és ott is állítom össze a sütit).
A tortaforma karimáját deszkára téve beletesszük az egyik tésztalapot, rámerjük a tejbedara felét, a tejbedarára helyezzük a meggyeket, majd a tejbedara másik felét és a második lapot.
A tortaforma lapját rátesszük a tésztalapra, lesúlyozzuk (legalább 1 kiló súlyt helyezünk rá!) és hűtőben legalább 2 órát pihentetjük.
Szeletelve tálaljuk.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?