Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes tejbedarás süti

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Meggyes tejbedarás süti

4 tojás
4 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
3 dkg étcsokoládé
pár csepp citromlé
vaj és liszt (a tepsi kenéséhez)

A töltelékhez:

1/2 l tej
3 evőkanál búzadara
3 evőkanál cukor
3 dkg vaj
1 üveg meggybefőtt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Először a tölteléket készítjük: tejbedarát főzünk a tejből, a darából, cukorral. Mikor a dara megduzzadt, lehúzzuk a tűzről és hozzákeverünk 3 dkg vajat, hagyjuk kihűlni.
A meggybefőttet tésztaszűrőre öntjük, lecsurgatjuk a levét (a levet megisszuk!).
A csokoládét finom fogú reszelőn lereszeljük.
A tojások fehérjéből pár csepp citrommal és cukorral kemény habot verünk.
Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és a lisztet, kakaót, a reszelt csokoládét.
Vajjal kent, liszttel szórt tepsiben, előmelegített sütőben közepes lángon sütjük.
A kihűlt tésztát kettévágjuk (én tortaformában sütöm és ott is állítom össze a sütit).
A tortaforma karimáját deszkára téve beletesszük az egyik tésztalapot, rámerjük a tejbedara felét, a tejbedarára helyezzük a meggyeket, majd a tejbedara másik felét és a második lapot.
A tortaforma lapját rátesszük a tésztalapra, lesúlyozzuk (legalább 1 kiló súlyt helyezünk rá!) és hűtőben legalább 2 órát pihentetjük.
Szeletelve tálaljuk.
Meggyes tejbedarás süti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
44 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!