Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kinder Pingui

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kinder Pingui

6 db tojás
6 ek liszt
6 ek cukor
2 ek kakaó
6 ek forró víz
1 cs sütőpor
2 tubus sűrített tej
1 cs zselatin fix
0.5 dl tejszín
2 db ét tortabevonó
10 dkg margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához a tojásfehérjét 1csipet sóval és a forró vízzel kemény habbá verjük. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig verjük. Beleszitáljuk a lisztes kakaóporos sütőporos keveréket, majd óvatosan a tojáshabot. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A sűrített tejet megmelegítjük és a zselatin fixet belekeverjük. Felverjük a tejszínt és a hideg zselatinos tejhez adjuk, és jól összekeverjük.
A kihűlt piskótát félbevágjuk, és a krém felét rátesszük. Vékony csoki réteget teszünk rá és dermedésig hűtőbe tesszük. A megkeményedett csokira ismét egy réteg krémet teszünk és beborítjuk a piskótával. Tetejére ismét csokit öntünk.
2-3órát (szerintem egy éjszakát) hűtőbe tesszük, hogy jól összeálljon és szeletekre vágva tálaljuk.
Kinder Pingui Kinder Pingui

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!