
Mézes zserbó


Hozzávalók
A tésztához:
A krémhez:
Elkészítés
Elkészítés
A mézet megmelegítjük. A többi hozzávalóból és a meleg mézből tésztát gyúrunk. Hűtőszekrényben 1 órán át pihentetjük. Ezután a tésztát 4 részre osztjuk, és egyenként fél cm vastag lapokká kinyújtjuk. Végül 160 fokon, körülbelül 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
A krém elkészítése:
A tejet a liszttel csomómentesen felfőzzük. Ezután hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a citrom héját, és hagyjuk kihűlni. A vajat a porcukorral és a citromlével, kézi mixerrel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztes alapot is. Ezután a masszát tovább habosítjuk. Az első piskótalapra rákenjük a krémnek a felét, majd óvatosan rátesszük a következő tésztalapot. Ezt a lapot simára kevert sárgabaracklekvárral kenjük meg. Erre ismét ráteszünk egy mézes lapot, amit megkenünk a maradék krémmel. Végül pedig lefedjük az utolsó lappal. A sütemény tetejét olvasztott csokoládéval vagy bevonóval vonjuk be. Lehűtjük és vízbe mártott késsel szeleteljük.


Mézes zserbó
Hozzávalók
A tésztához:
A krémhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A mézet megmelegítjük. A többi hozzávalóból és a meleg mézből tésztát gyúrunk. Hűtőszekrényben 1 órán át pihentetjük. Ezután a tésztát 4 részre osztjuk, és egyenként fél cm vastag lapokká kinyújtjuk. Végül 160 fokon, körülbelül 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
A krém elkészítése:
A tejet a liszttel csomómentesen felfőzzük. Ezután hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a citrom héját, és hagyjuk kihűlni. A vajat a porcukorral és a citromlével, kézi mixerrel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztes alapot is. Ezután a masszát tovább habosítjuk. Az első piskótalapra rákenjük a krémnek a felét, majd óvatosan rátesszük a következő tésztalapot. Ezt a lapot simára kevert sárgabaracklekvárral kenjük meg. Erre ismét ráteszünk egy mézes lapot, amit megkenünk a maradék krémmel. Végül pedig lefedjük az utolsó lappal. A sütemény tetejét olvasztott csokoládéval vagy bevonóval vonjuk be. Lehűtjük és vízbe mártott késsel szeleteljük.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?