Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézes zserbó

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

60 dkg liszt
20 dkg porcukor
13 dkg vaj
4 db tojás
2 dkg szódabikarbóna
10 dkg méz

A krémhez:

0, 5 liter tej
13 dkg liszt
1 db citromhéj
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 dl citromlé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta elkészítése:
A mézet megmelegítjük. A többi hozzávalóból és a meleg mézből tésztát gyúrunk. Hűtőszekrényben 1 órán át pihentetjük. Ezután a tésztát 4 részre osztjuk, és egyenként fél cm vastag lapokká kinyújtjuk. Végül 160 fokon, körülbelül 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
A krém elkészítése:
A tejet a liszttel csomómentesen felfőzzük. Ezután hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a citrom héját, és hagyjuk kihűlni. A vajat a porcukorral és a citromlével, kézi mixerrel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztes alapot is. Ezután a masszát tovább habosítjuk. Az első piskótalapra rákenjük a krémnek a felét, majd óvatosan rátesszük a következő tésztalapot. Ezt a lapot simára kevert sárgabaracklekvárral kenjük meg. Erre ismét ráteszünk egy mézes lapot, amit megkenünk a maradék krémmel. Végül pedig lefedjük az utolsó lappal. A sütemény tetejét olvasztott csokoládéval vagy bevonóval vonjuk be. Lehűtjük és vízbe mártott késsel szeleteljük.
Mézes zserbó

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
49 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!