Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zserbó - nagyon finom!

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

50 dkg liszt
1/2 cs élesztő
25 dkg Rama
12,5 dkg cukor
3 tojássárgája
1 pohár tejföl

Töltelék:

lekvár
darált dió

Tetejére:

Csokimáz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóit össze kell gyúrni négy részre osztani, kinyújtani majd tölteni./ lekvár, dió, lehet egy lehelet csoki is a töltelékbe, de anélkül is nagyon finom!!/
Fél órát pihentetjük, majd tetejét megböködjük. Alsó felső sütéssel 190-200 fokon addig sütjük, amíg ha megmozgatjuk a tepsit csúszik benne a süti, ill. aranysárga nem lesz a teteje.kb 20-30 perc
Tetejére csokimáz.

Jó étvágyat hozzá!

Alternatív elkészítés

Ha valakinek van kedve, akkor apróra reszelt csokit csempészhet a dió közé! Nagyon finom!
Zserbó - nagyon finom!

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
78 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!