Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézes krémes

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

50 dkg liszt
4 ek méz
4 ek tejföl
2 db tojás
6 dkg zsír
16 dkg cukor
1 kk szódabikarbóna

Krém:

6 dl tej
3 ek liszt
20 dkg cukor
3 db tojás sárgája
20 dkg margarin

Máz:

3 ek cukor
2 ek víz
5 dkg margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és 5 cipót formázunk belőle. Egyenként kinyújtjuk őket és zsírozott, lisztezett tepsiben megsütjük. Óvatosan bánjunk vele, mert vékonyak lesznek a lapok.
A krémhez a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, ezután kanalanként hozzákeverjük a lisztet a tejjel felváltva. Felfőzzük a krémet és kihűtjük. A margarint habosra keverjük és a kihűlt krémhez adjuk.
A krémmel megkenjük a lapokat.
A mázhoz a kakaóport a cukorral és a vízzel felfőzzük, a tűzről levéve pedig belekeverjük a margarint. A tészta tetejére öntjük és egyenletesen elkenjük.
Egy éjszakát hagyjuk állni, hogy puhuljanak a lapok.

Tárolás

Hideg helyen tároljuk.
Mézes krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!