Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kék márványos kekszes fagylalt

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

kb. 70 g csokis keksz
200 ml hideg tej
4 evőkanál áfonyadzsem, vagy egyéb bogyós dzsem
150 g áfonya
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A csokis kekszet durvára aprítjuk.

Elkészítés:

A kimért hideg tejet egy magasfalú keverőedénybe öntjük és hozzáadjuk a fagylaltport.
Konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. Végül belekeverjük a dzsemet és rövid idő alatt a kekszdarabokat. A fagylaltot poharakba vagy tálkákba töltjük és a hűtőszekrény mélyfagyasztó rekeszében 2-2,5 órát hűlni hagyjuk. Amennyiben a fagylaltot egyben szeretnénk lefagyasztani, ebben az esetben legalább 4 óra hűtési idő szükséges.

Díszítés:
Az áfonyát szemezzük és megmossuk. A fagylaltot tálalás előtt kb. 10 percre szobahőmérsékletre tesszük.
Adagoljuk, és friss áfonyával megszórjuk.

Tipp:

A fagylaltot tálalhatjuk tölcsérben is.
Kék márványos kekszes fagylalt

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!