Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

A császárok eledele fagylalttal

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

250 ml víz
30-40 g margarin, vagy vaj
fagylalt tetszés szerint
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A császárok eledele fagylalttal gazdagított desszert, melynek hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Császármorzsa:
A tasak tartalmát, a kimért 250 ml vízzel, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük.
Egy nagy teflonserpenyőben a margarint vagy vajat megolvasztjuk, majd beleöntjük a tésztát, és közepes hőfokon az alját aranybarnára sütjük. A tetején még folyékony tésztát nagy darabokra vágjuk, majd egyenként a másik oldalukra fordítjuk, és aranybarnára sütjük. Apróra daraboljuk, és folyamatosan forgatva tovább pirítjuk a morzsákat.
Az elkészült császármorzsát hűlni hagyjuk.

Díszítés:
A császármorzsát tetszés szerint adagoljuk, majd minden tálra egy-két gombóc fagylaltot teszünk a desszert mellé.

Tipp:

Ízlés szerint gyümölccsel, lekvárral, vagy akár csokoládé vagy karamellöntettel is díszíthetjük a császárok eledele desszert tetejét
A A császárok eledele fagylalttal kínálható desszert gyerekeknek uzsonnára, vagy főétkezés után.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!