Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kenyér

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kenyér

1 kg Nagyi titka kenyérliszt
5 dkg élesztő
1 dl langyos tej, kicsi cukorral
5 dl langyos víz
1 dl olíva olaj
2 lesimított kanál cukor
2 kanál só /több legyen mint a cukor/
1 mokkáskanál köménymag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Átszitálom a lisztet, az 5 dl langyos vízből kiveszek
kb. egy 1 dl vizet és abban feloldom a 2 kanál sót.

Elkészítés

A lisztet átszitálva egy nagy tálba öntöm, közepébe mélyedést készítek, a liszt kupacra rászórom a cukrot a mélyedésbe a felfuttatott élesztőt az olajat, a köménymagot, és a langyos vizet. Összedolgozom, majd beleöntöm a maradék sós vizet, az egészet jól összedolgozom, majd tiszta konyharuhával letakarva 1/2 órára félreteszem kelni. Amikor megkelt 2 cipóra osztom. Kenyér formára igazítom, a tetejét bevágom sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem. Tetejét langyos tejjel megkenem, /magokkal meg lehet szórni/
10 perc pihenés után 180 fokra előmelegített sütőbe teszem /alsó felső melegítésre beállítva/ 45-50 percig sütöm. A sütőből kivéve azonnal tiszta konyharuhával letakarom, hogy lassan hűljön ki. Jó étvágyat hozzá.

Tálalás

2 db kb. 60 dk-os cipó

Alternatív elkészítés

Ha siet valaki lehet készíteni expressz élesztővel is.
Kenyér

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!