Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Áfonyás pohárkrém

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Áfonyás pohárkrém

8 dl tej
2 dl tejszín
Áfonya dzsem
piskóta tallér
2-3 evőkanál rum
2-3 evőkanál tej

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Krém port elkészítjük a tejjel.
A tejszínt a vaníliával felverjük.
A rumot a tejjel összekeverjük.
A fagyi kehely aljára teszünk a krémből, körbe rakjuk a rumos tejbe mártott piskóta tallérral, majd áfonya dzsemet teszünk a krémre, arra tejszínhabot, majd ismét krémet. A tetejére tejszínhabot, amire egy kanál áfonya dzsemet teszünk és villával megmárványozzuk. Habzsákból körbe díszítjük a krémmel. Hűtőbe tesszük 1-2 óra múlva tálalható.

Tálalás

4 adag lett belőle.

Alternatív elkészítés

Hamar elkészíthető gyors és nagyon finom desszert.
Áfonyás pohárkrém Áfonyás pohárkrém

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!