Áfonyás pohárkrém
Hozzávalók
Áfonyás pohárkrém
Elkészítés
Elkészítés
A tejszínt a vaníliával felverjük.
A rumot a tejjel összekeverjük.
A fagyi kehely aljára teszünk a krémből, körbe rakjuk a rumos tejbe mártott piskóta tallérral, majd áfonya dzsemet teszünk a krémre, arra tejszínhabot, majd ismét krémet. A tetejére tejszínhabot, amire egy kanál áfonya dzsemet teszünk és villával megmárványozzuk. Habzsákból körbe díszítjük a krémmel. Hűtőbe tesszük 1-2 óra múlva tálalható.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Áfonyás pohárkrém
Hozzávalók
Áfonyás pohárkrém
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tejszínt a vaníliával felverjük.
A rumot a tejjel összekeverjük.
A fagyi kehely aljára teszünk a krémből, körbe rakjuk a rumos tejbe mártott piskóta tallérral, majd áfonya dzsemet teszünk a krémre, arra tejszínhabot, majd ismét krémet. A tetejére tejszínhabot, amire egy kanál áfonya dzsemet teszünk és villával megmárványozzuk. Habzsákból körbe díszítjük a krémmel. Hűtőbe tesszük 1-2 óra múlva tálalható.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?