Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pizza alaptészta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Pizza alaptészta

60 dkg liszt
3 ek. olaj
2 tk. só
1 ek. oregánó
3,3 dl víz
2 dkg élesztő
1 tk. cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt bedagasztjuk a tésztát. Inkább kicsit lágyabb legyen, mint kemény, vagy sűrű.
Letakarva hagyjuk meleg helyen a duplájára kelni.
Amikor megkelt, osszuk annyi részre, amennyit szeretnénk készíteni, majd formázzunk belőle cipókat. Letakarva hagyjuk még pihenni, kb. 20 percet.
Pihenés után nyomkodjuk formába, tegyük rá a feltéteket, majd 200 fokon (vagy annál magasabban) süssük meg, kb. 7-12 perc alatt, vagy míg a sajt megolvad/pirul.

Tálalás

Ebből a mennyiségből 6 kicsi (kb. nagy lapostányér nagyságú) vagy 2 nagy gáztepsi méretű pizza lesz. Mi csak ezeket a méreteket szoktuk használni!
Pizza alaptészta Pizza alaptészta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!