Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejszínes-csokoládés mandulatorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Tésztához:

1 doboz barackbefőtt (lecsöpögtetve, 240 g)
350 g búzaliszt
150 g porcukor
1 csipet só
150 g lágy Rama vajas íz
4 darab tojás (közepes méretű)
50 g reszelt étcsokoládé
100 g mandulaforgács (vagy őrölt mandula)

Krémhez:

400 ml hideg tejszín
400 ml hideg tej

Díszítéshez:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A barack levét egy szűrőn lecsöpögtetjük, és apróra szeleteljük. A sütőformát (26 cm-es átmérő) kivajazzuk és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A tésztához lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. A csokoládéreszelék, mandulaforgács és a barack kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd 2 percig legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. Végül hozzáadjuk a csokoládéreszeléket, mandulaforgácsot és a barackot. A masszát az előkészített sütőformába öntjük és egyenletesen elsimítjuk.
A sütőformát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 45-50 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a tortát kivesszük a sütőformából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A sütőpapírt óvatosan lehúzzuk. A tortát vízszintesen kettévágjuk.

A krémhez a csokoládés tortakrémport 200 ml hideg tejszínnel és 200 ml hideg tejjel a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük. A tejszínes-vaníliás tortakrémmel is ugyanígy teszünk, de a tej és tejszín mellett egy tasak Finesse reszelt citromhéjat is hozzákeverünk.

A csokoládés tortakrém 2/3-ad részével a felső tortalapot csillag formában díszítjük (nyomózsákkal), majd a maradék krémet elsimítjuk az alsó tortalapon. A tejszínes-vaníliás krémet is nyomózsákba töltjük (8 mm átmérőjű csővel) és a krém 2/3 részével az üres felületet a felső tortalapon kitöltjük. A maradék krémet az alsó tortalapon, a csokis krémen egyenletesen elsimítjuk. Ráhelyezzük a felső tortalapot, és tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.

További díszítéshez a tortabevonót a tasakon lévő utasítás szerint megolvasztjuk. A nyújtófát sütőpapírral bevonjuk és rögzítjük (lásd: 1. kép). A nyújtófát érdemes megtámasztani, hogy ne guruljon el. A tortabevonót egy fagyasztózacskóba öntjük, a zacskó sarkát picit kivágjuk, és a nyújtófára ízlés szerint több, félkör alakú motívumot rajzolunk (lásd. 2 kép). Dermedésig a hűtőszekrénybe tesszük.

A tortát közvetlenül tálalás előtt díszítjük a csokoládé motívumokkal.

Tippek:

Nyomózsák helyett fagyasztózacskót is használhatunk, melynek sarkát picit vágjuk ki.
A tortabevonó tasakjából közvetlenül öntve is elkészíthetjük a csokoládé díszeket.
A Tejszínes-csokoládés mandulatorta kreatívan díszíthető ünnepi jellegű sütemény családi napokra egyéb jeles alkalmakra.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!