Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Autó torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótához:

12 tojás
12 kanál cukor
12 kanál rétesliszt

Krémhez:

6 dl tej
20 dkg cukor
25 dkg margarin

Mázhoz:

6 dl tej
20 dkg cukor
3 ek. liszt
25 dkg margarin

Színezéshez:

kék ételfesték
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Piskóta:
6 egész tojást,6 ek. cukorral kivilágosodásig keverjük. Óvatosan belekeverjük a 6 ek. lisztet és az 1ek kakaóport és a fél cs. sütőport.
Kivajazott, lisztezett, 28x32cm-es tepsibe öntjük a masszát.
Előmelegített sütőbe toljuk, és 25 percig nem nyitjuk ki a sütőajtót.
Tűpróbával ellenőrizzük.
A másik 6 tojásból ugyanígy sütünk még egy piskótát. Majd kettévágjuk, hogy 4 lapunk legyen.
Csokis krém:
A pudingot a 6 dl tejjel felfőzzük, hozzákeverjük a cukrot. Ha kihűlt a margarinnal kikeverjük. Megtöltjük vele a piskótákat. (Így van egy nagy téglatömbünk)
Jó hideg helyre tesszük pár órára, vagy akár egy éjszakára is, hogy jól lehűljön, és lehessen faragni.
Krémmáz:
A pudingot és a lisztet 6 dl tejjel felfőzzük. Ízesítjük cukorral. Ha kihűlt a margarinnal kikeverjük. Egy részét fehéren hagyjuk, másik részhez kék ételestéket keverünk.
Autó torta készítése:
Pár óra pihenés után autót formázunk a téglatömbből. Ha kell magasítani az autót, a levágott darabokkal megtehetjük.
Ha kifaragtuk a kívánt formát, a színezett és a fehér krémmel feldíszítjük. (nyomózsákkal)
Autó torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!