Karácsonyi fatörzs torta
Hozzávalók
Kakaós laphoz:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
A krémhez a pudingport a tejben a cukorral megfőzzük, majd ha kihűlt jól kikeverjük és hozzáadjuk a kihabosított margarint. A lapot megkenjük egy kevés krémmel, feltekerjük, kívül is megkenjük, villával kissé megcsíkozzuk. A maradék krémet félretesszük.3-4 órára a hűtőbe tesszük.
Ezután 3 részre vágjuk, két kisebb és egy nagyobb. Egy tálcán összeállítjuk a tortát, úgy, hogy a nagyobbik két oldalához illesztjük a két kisebb darabot. A maradék krémmel nyomózsákból feldíszítjük. Majd fondatból készítünk díszeket és ezeket is rátesszük. Még dekor cukorral is díszíthetjük.
Tálalás
Tárolás
Karácsonyi fatörzs torta
Hozzávalók
Kakaós laphoz:
Krémhez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A krémhez a pudingport a tejben a cukorral megfőzzük, majd ha kihűlt jól kikeverjük és hozzáadjuk a kihabosított margarint. A lapot megkenjük egy kevés krémmel, feltekerjük, kívül is megkenjük, villával kissé megcsíkozzuk. A maradék krémet félretesszük.3-4 órára a hűtőbe tesszük.
Ezután 3 részre vágjuk, két kisebb és egy nagyobb. Egy tálcán összeállítjuk a tortát, úgy, hogy a nagyobbik két oldalához illesztjük a két kisebb darabot. A maradék krémmel nyomózsákból feldíszítjük. Majd fondatból készítünk díszeket és ezeket is rátesszük. Még dekor cukorral is díszíthetjük.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?