Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Puncstorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

10 tojásból piskótát sütünk

Sziruphoz:

20 dkg cukor
1 citrom
1 dl málnaszörp
0,5 dl rum vagy 1 rum aroma

Töltelékhez:

40 dkg sárgabarack lekvár
5 dkg mazsola (de csak ha szeretitek)

Mázhoz:

4 ek. porcukor
1 dl málnaszörp
fél citrom leve
fél tojásfehérje

A díszítéshez:

8-10 dkg pirított mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Elkészítés:
A piskótát lapjában 4 részre vágjuk.
Az alsó lapot fektessük a tortakarikába (formába), és kenjük meg baracklekvárral.
A felső lapot tegyük félre, a két középsőt pedig vágjuk fel kockákra.
Készítsük el a szirupot:
4 dl vízbe facsarjuk a citromot, adjuk hozzá a cukrot, a málnaszörpöt és lassú tűzön forraljuk fel.
Ha ez megvan, öntsük bele a rumot, azután a piskótadarabokat mártsuk meg egyenként a szirupba és rakjuk a karikába lévő lekváros lapra.
Közbe meglehet szórni egy kis mazsolával.
A félretett piskótalap alját is kenjük meg lekvárral, borítsuk rá a tortára, majd nyomkodjuk meg egy kicsit. Végül tegyük a tortát tálcára, s kenjük meg körös - körül lekvárral, de csak ha bevonod a szélét pirított mandulával.
A mázhoz a porcukrot keverjük el a szörppel, a citrom levével és a tojás fehérjével, langyosítsuk meg, majd kenjük a tortára.
Remélem jól fog sikerülni.

Alternatív elkészítés

A mázhoz a porcukrot szitáljátok át, mert akkor lessz az igazi!
Puncstorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
55 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!