Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Áfonyás háromszögek

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Tésztához:

1 csomag hűtött, friss réteslap (6 db-os)

Töltelékhez:

100-120 g vaníliás krémtúró
kb. 24 szem áfonya (kb. 35 g)

Kenéshez:

120 g margarin (olvasztott)

Tálaláshoz:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A friss rétestésztát kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A kenéshez a margarint megolvasztjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A krémtúrót kikeverjük a citromhéjjal és 12 egyenlő részre osztjuk, majd félretesszük.

Tészta:
A rétestésztát kitekerjük, majd az olvasztott margarinnal egy réteslapot vékonyan megkenünk és egy másik réteslapot ráfektetünk, majd szintén megkenjük margarinnal. A réteslapokat félbe hajtjuk, ismét megkenjük margarinnal és hosszában újra félbehajtjuk. Az így kapott tésztacsíkot négy egyenlő nagyságú négyzetre vágjuk. A négyzetek egyik oldalára kanalazzuk a tölteléket és néhány áfonyaszemet helyezünk rá. A négyzetek széleit némi margarinnal megkenve a tésztát háromszög alakúra formázzuk. A maradék négy réteslappal megismételjük a folyamatot, majd a kész háromszögeket a tepsire helyezzük és vékonyan megkenjük a maradék margarinnal. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a töltött réteseket megsütjük.

Sütési idő: kb. 18-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Tálalás: Kihűlés után porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp:

A friss áfonya helyett fagyasztott gyümölcsöt is használhatunk.
Áfonyás háromszögek Áfonyás háromszögek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!