
Áfonyás háromszögek



Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Tálaláshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A krémtúrót kikeverjük a citromhéjjal és 12 egyenlő részre osztjuk, majd félretesszük.
Tészta:
A rétestésztát kitekerjük, majd az olvasztott margarinnal egy réteslapot vékonyan megkenünk és egy másik réteslapot ráfektetünk, majd szintén megkenjük margarinnal. A réteslapokat félbe hajtjuk, ismét megkenjük margarinnal és hosszában újra félbehajtjuk. Az így kapott tésztacsíkot négy egyenlő nagyságú négyzetre vágjuk. A négyzetek egyik oldalára kanalazzuk a tölteléket és néhány áfonyaszemet helyezünk rá. A négyzetek széleit némi margarinnal megkenve a tésztát háromszög alakúra formázzuk. A maradék négy réteslappal megismételjük a folyamatot, majd a kész háromszögeket a tepsire helyezzük és vékonyan megkenjük a maradék margarinnal. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a töltött réteseket megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tálalás: Kihűlés után porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:



Áfonyás háromszögek
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Tálaláshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A krémtúrót kikeverjük a citromhéjjal és 12 egyenlő részre osztjuk, majd félretesszük.
Tészta:
A rétestésztát kitekerjük, majd az olvasztott margarinnal egy réteslapot vékonyan megkenünk és egy másik réteslapot ráfektetünk, majd szintén megkenjük margarinnal. A réteslapokat félbe hajtjuk, ismét megkenjük margarinnal és hosszában újra félbehajtjuk. Az így kapott tésztacsíkot négy egyenlő nagyságú négyzetre vágjuk. A négyzetek egyik oldalára kanalazzuk a tölteléket és néhány áfonyaszemet helyezünk rá. A négyzetek széleit némi margarinnal megkenve a tésztát háromszög alakúra formázzuk. A maradék négy réteslappal megismételjük a folyamatot, majd a kész háromszögeket a tepsire helyezzük és vékonyan megkenjük a maradék margarinnal. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a töltött réteseket megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tálalás: Kihűlés után porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:


Legújabb cikkek

Főzzünk be kevesebb cukorral!
Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!


Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel
Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.


Süssünk sósat leveles tésztából!
Lassan itt a szünidő, jön a nyári programok sora: kirándulás, strand vagy egy jó grillezés a kertben. Mi a közös bennük? Egyértelmű! Sós snackek után kiáltanak!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?