Áfonyás háromszögek
Hozzávalók
Tésztához:
1 csomag hűtött, friss réteslap (6 db-os)
Töltelékhez:
100-120 g vaníliás krémtúró
fél kávéskanál Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
kb. 24 szem áfonya (kb. 35 g)
Kenéshez:
120 g margarin (olvasztott)
Tálaláshoz:
porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
A friss rétestésztát kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A kenéshez a margarint megolvasztjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
A krémtúrót kikeverjük a citromhéjjal és 12 egyenlő részre osztjuk, majd félretesszük.
Tészta:
A rétestésztát kitekerjük, majd az olvasztott margarinnal egy réteslapot vékonyan megkenünk és egy másik réteslapot ráfektetünk, majd szintén megkenjük margarinnal. A réteslapokat félbe hajtjuk, ismét megkenjük margarinnal és hosszában újra félbehajtjuk. Az így kapott tésztacsíkot négy egyenlő nagyságú négyzetre vágjuk. A négyzetek egyik oldalára kanalazzuk a tölteléket és néhány áfonyaszemet helyezünk rá. A négyzetek széleit némi margarinnal megkenve a tésztát háromszög alakúra formázzuk. A maradék négy réteslappal megismételjük a folyamatot, majd a kész háromszögeket a tepsire helyezzük és vékonyan megkenjük a maradék margarinnal. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a töltött réteseket megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tálalás: Kihűlés után porcukorral meghintve tálaljuk.
A krémtúrót kikeverjük a citromhéjjal és 12 egyenlő részre osztjuk, majd félretesszük.
Tészta:
A rétestésztát kitekerjük, majd az olvasztott margarinnal egy réteslapot vékonyan megkenünk és egy másik réteslapot ráfektetünk, majd szintén megkenjük margarinnal. A réteslapokat félbe hajtjuk, ismét megkenjük margarinnal és hosszában újra félbehajtjuk. Az így kapott tésztacsíkot négy egyenlő nagyságú négyzetre vágjuk. A négyzetek egyik oldalára kanalazzuk a tölteléket és néhány áfonyaszemet helyezünk rá. A négyzetek széleit némi margarinnal megkenve a tésztát háromszög alakúra formázzuk. A maradék négy réteslappal megismételjük a folyamatot, majd a kész háromszögeket a tepsire helyezzük és vékonyan megkenjük a maradék margarinnal. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a töltött réteseket megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tálalás: Kihűlés után porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
A friss áfonya helyett fagyasztott gyümölcsöt is használhatunk.
Kedvencnek jelölöm
Áfonyás háromszögek
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Tésztához:
1 csomag hűtött, friss réteslap (6 db-os)
Töltelékhez:
100-120 g vaníliás krémtúró
fél kávéskanál Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
kb. 24 szem áfonya (kb. 35 g)
Kenéshez:
120 g margarin (olvasztott)
Tálaláshoz:
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A friss rétestésztát kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A kenéshez a margarint megolvasztjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
A krémtúrót kikeverjük a citromhéjjal és 12 egyenlő részre osztjuk, majd félretesszük.
Tészta:
A rétestésztát kitekerjük, majd az olvasztott margarinnal egy réteslapot vékonyan megkenünk és egy másik réteslapot ráfektetünk, majd szintén megkenjük margarinnal. A réteslapokat félbe hajtjuk, ismét megkenjük margarinnal és hosszában újra félbehajtjuk. Az így kapott tésztacsíkot négy egyenlő nagyságú négyzetre vágjuk. A négyzetek egyik oldalára kanalazzuk a tölteléket és néhány áfonyaszemet helyezünk rá. A négyzetek széleit némi margarinnal megkenve a tésztát háromszög alakúra formázzuk. A maradék négy réteslappal megismételjük a folyamatot, majd a kész háromszögeket a tepsire helyezzük és vékonyan megkenjük a maradék margarinnal. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a töltött réteseket megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tálalás: Kihűlés után porcukorral meghintve tálaljuk.
A krémtúrót kikeverjük a citromhéjjal és 12 egyenlő részre osztjuk, majd félretesszük.
Tészta:
A rétestésztát kitekerjük, majd az olvasztott margarinnal egy réteslapot vékonyan megkenünk és egy másik réteslapot ráfektetünk, majd szintén megkenjük margarinnal. A réteslapokat félbe hajtjuk, ismét megkenjük margarinnal és hosszában újra félbehajtjuk. Az így kapott tésztacsíkot négy egyenlő nagyságú négyzetre vágjuk. A négyzetek egyik oldalára kanalazzuk a tölteléket és néhány áfonyaszemet helyezünk rá. A négyzetek széleit némi margarinnal megkenve a tésztát háromszög alakúra formázzuk. A maradék négy réteslappal megismételjük a folyamatot, majd a kész háromszögeket a tepsire helyezzük és vékonyan megkenjük a maradék margarinnal. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a töltött réteseket megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tálalás: Kihűlés után porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
A friss áfonya helyett fagyasztott gyümölcsöt is használhatunk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?