Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Alma-banán dzsem vaníliával

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Alma-banán dzsem vaníliával

750 g alma (hámozva, magvalva, lereszelve)
250 g banán
2,5 dl almalé
150 g cukor
0,5 mk citromsav
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, a reszelő legnagyobb lyukán lereszeljük.
A banánokat karikákra vágjuk.

Elkészítés

A gyümölcsöket az almalével, és a cukrokkal, a dzsemfix-el feltesszük főni, kb. 3 percig hagyjuk zuborogva főni.
Levesszük a tűzről, belekeverjük a citromsavat és a Na-benzoát-ot és a megmosott, lecsöpögtetett üvegekbe töltjük.
Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Tálalás

9 db bébiételes üveggel lett.

Alternatív elkészítés

Volt itthon pár alma és banán. Ez adta az ötletet a dzsemhez.
Az üvegbe töltéskor elég folyós, de amint kihűl, szépen megköt.
Palacsintába, gofrira, de csak sima kenyérre kenve is kiváló.
Aki nem akarja méregetni a gyümölcsöket, annak kb. 2 db banánt és 7-9 közepes almát ajánlok felhasználni.
Alma-banán dzsem vaníliával

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!