Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás béles

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Almás béles

50 dkg liszt
20 dkg margarin
2,5 dkg élesztő
15 dkg cukor
1 dl tejföl
2 tojás

Töltelék:

1,5 kg alma
3 ek. cukor
1 tk. fahéj
2 ek. búzadara
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az almát meghámozom, lereszelem, összekeverem a cukorral, 20 percig hagyom állni, lecsöpögtetem.

Elkészítés

A lisztet elmorzsolom a margarinnal. Az élesztőt felfuttatom egy kevés tejben. A margarinos liszthez adom a felfuttatott élesztőt, a tojásokat, a cukrot, végül a tejfölt szükség szerint. Ruganyos tésztát gyúrok. 20 percet pihentetem. 30x40 cm tepsibe sütőpapírt teszek, a tésztát elfelezem és a tepsi méretére nyújtom, megszurkálom villával, majd megszórom a búzadarával és rásimítom a cukros alma tölteléket meghintem a fahéjjal. Kinyújtom a másik tésztát és befedem vele a süteményt villával megszurkálom. Felvert tojással megkenem. Előmelegített sütőben 180 C-on 40 perc alatt készre sütöm.

Tárolás

Hűvös helyen 3 nap.

Alternatív elkészítés

Meggy töltelékkel is készíthető.
Almás béles

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!