Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás bögresüti

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Almás bögresüti

3 db alma
3 db tojás
1 tk. fahéj (púpozott)
1 bögre rétesliszt
1 bögre barna cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük a reszelő legnagyobb lyukú oldalán. Annyit reszelünk, hogy kb. 1 bögrényi reszelt almát kapjunk (levével együtt).
A sütőnket bekapcsoljuk, előmelegítjük 170-175 fokra.
Egy kisebb tepsit kivajazunk, az alját megszórjuk liszttel, vagy zsemlemorzsával.
A lereszelt almákat egy nagyobb keverőtálba öntjük.
Az almához adjuk a tojásokat.
Beleszórjuk a lisztet, és a fahéjat.
Hozzáadjuk a cukrot is, végül beletesszük a sütőport, és alaposan összekeverjük az egészet.
A kész masszát beleöntjük a kivajazott, kilisztezett tepsibe.
Kb. 40-45 percig sütjük (alul-felül sütés).

Alternatív elkészítés

Kb. 3 dl-es bögrével dolgoztam.
Almás bögresüti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!