Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás bögresüti

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Almás bögresüti

3 db alma
3 db tojás
1 tk. fahéj (púpozott)
1 bögre rétesliszt
1 bögre barna cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük a reszelő legnagyobb lyukú oldalán. Annyit reszelünk, hogy kb. 1 bögrényi reszelt almát kapjunk (levével együtt).
A sütőnket bekapcsoljuk, előmelegítjük 170-175 fokra.
Egy kisebb tepsit kivajazunk, az alját megszórjuk liszttel, vagy zsemlemorzsával.
A lereszelt almákat egy nagyobb keverőtálba öntjük.
Az almához adjuk a tojásokat.
Beleszórjuk a lisztet, és a fahéjat.
Hozzáadjuk a cukrot is, végül beletesszük a sütőport, és alaposan összekeverjük az egészet.
A kész masszát beleöntjük a kivajazott, kilisztezett tepsibe.
Kb. 40-45 percig sütjük (alul-felül sütés).

Alternatív elkészítés

Kb. 3 dl-es bögrével dolgoztam.
Almás bögresüti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!