Almás gofri
Hozzávalók
Almás gofri
25 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
4 db tojás
2 dl tej
10 dkg vaj
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 db nagy alma
Elkészítés
Előkészítés
Megpucolom és lereszelem az almát.
Elkészítés
A lisztet, a porcukrot és a sütőport egy nagy tálba szitálom.
Egy másik edényben kissé felverem a tojássárgáját a tejjel, majd a liszthez öntöm, és simára keverem.
Megolvasztom a vajat (nem kell felforrósítani, csak meleg legyen) és a vaníliával együtt a tésztához keverem.
Az almát a tésztához keverem.
Felverem a tojásfehérjéket, és óvatosan beledolgozom a tésztába.
A felmelegített gofrisütőt olvasztott vajjal vékonyan kikenem, és megsütöm a gofrikat.
Porcukorral megszórva tálalom.
Egy másik edényben kissé felverem a tojássárgáját a tejjel, majd a liszthez öntöm, és simára keverem.
Megolvasztom a vajat (nem kell felforrósítani, csak meleg legyen) és a vaníliával együtt a tésztához keverem.
Az almát a tésztához keverem.
Felverem a tojásfehérjéket, és óvatosan beledolgozom a tésztába.
A felmelegített gofrisütőt olvasztott vajjal vékonyan kikenem, és megsütöm a gofrikat.
Porcukorral megszórva tálalom.
Tálalás
Porcukorral megszórva tálalom.
Kedvencnek jelölöm
Almás gofri
Hozzávalók
Almás gofri
25 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
4 db tojás
2 dl tej
10 dkg vaj
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 db nagy alma
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Megpucolom és lereszelem az almát.
Elkészítés
A lisztet, a porcukrot és a sütőport egy nagy tálba szitálom.
Egy másik edényben kissé felverem a tojássárgáját a tejjel, majd a liszthez öntöm, és simára keverem.
Megolvasztom a vajat (nem kell felforrósítani, csak meleg legyen) és a vaníliával együtt a tésztához keverem.
Az almát a tésztához keverem.
Felverem a tojásfehérjéket, és óvatosan beledolgozom a tésztába.
A felmelegített gofrisütőt olvasztott vajjal vékonyan kikenem, és megsütöm a gofrikat.
Porcukorral megszórva tálalom.
Egy másik edényben kissé felverem a tojássárgáját a tejjel, majd a liszthez öntöm, és simára keverem.
Megolvasztom a vajat (nem kell felforrósítani, csak meleg legyen) és a vaníliával együtt a tésztához keverem.
Az almát a tésztához keverem.
Felverem a tojásfehérjéket, és óvatosan beledolgozom a tésztába.
A felmelegített gofrisütőt olvasztott vajjal vékonyan kikenem, és megsütöm a gofrikat.
Porcukorral megszórva tálalom.
Tálalás
Porcukorral megszórva tálalom.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?