
Almás krémes


Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Tepsi kikenéséhez:
Elkészítés
Elkészítés
A tojások sárgáját, a kristálycukrot és a vizet fehéredésig keverjük. Aztán felverjük jó keményre a tojások fehérjét. A hab felét beletesszük az előző masszába, majd óvatosan beleforgatjuk fakanállal a liszttel elkevert sütőport. Végül a hab másik felét is lazán hozzádolgozzuk, hogy ne törjön össze.
A tepsit jól kivajazzuk vastagon, a meghámozott almákat vékony szeletekre vágva a tepsi aljára tesszük, és megszórjuk fahéjjal.
Ráborítjuk az almára a masszát és előmelegített sütőben 35 percig, sütjük.
Közben elkészítjük a krémet. A tejet feltesszük forrni. A 6 evőkanál lisztet kis tejjel és a tojással simára keverjük. A felforrt tejbe beleöntjük, és gőz felett sűrűre főzzük. A margarint, a vaníliacukrot és a porcukrot jól összedolgozzuk és a kihűlt krémhez keverjük.
Ha kisült a tészta, hideg helyre visszük a tepsit, mert könnyebb lesz a tésztát kiborítani. Majd kis idő múlva táblára tesszük, rákenjük a krémet és a tetejére csokoládét reszelünk. Rögtön fogyaszthatjuk.
Alternatív elkészítés
Sütési idő:35 perc
Főzési idő:10 perc
Tepsiméret:30X40 cm
Nagyon jól kenjük ki a tepsit, ne sajnáljuk rá a 10 dkg margarint, mert akkor az alma beleragadhat!
Ha nagyon leveses az alma, akkor szórhatunk rá egy kis zsemlemorzsát.
A tetejére csokoládémázat is tehetünk.


Almás krémes
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Tepsi kikenéséhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojások sárgáját, a kristálycukrot és a vizet fehéredésig keverjük. Aztán felverjük jó keményre a tojások fehérjét. A hab felét beletesszük az előző masszába, majd óvatosan beleforgatjuk fakanállal a liszttel elkevert sütőport. Végül a hab másik felét is lazán hozzádolgozzuk, hogy ne törjön össze.
A tepsit jól kivajazzuk vastagon, a meghámozott almákat vékony szeletekre vágva a tepsi aljára tesszük, és megszórjuk fahéjjal.
Ráborítjuk az almára a masszát és előmelegített sütőben 35 percig, sütjük.
Közben elkészítjük a krémet. A tejet feltesszük forrni. A 6 evőkanál lisztet kis tejjel és a tojással simára keverjük. A felforrt tejbe beleöntjük, és gőz felett sűrűre főzzük. A margarint, a vaníliacukrot és a porcukrot jól összedolgozzuk és a kihűlt krémhez keverjük.
Ha kisült a tészta, hideg helyre visszük a tepsit, mert könnyebb lesz a tésztát kiborítani. Majd kis idő múlva táblára tesszük, rákenjük a krémet és a tetejére csokoládét reszelünk. Rögtön fogyaszthatjuk.
Alternatív elkészítés
Sütési idő:35 perc
Főzési idő:10 perc
Tepsiméret:30X40 cm
Nagyon jól kenjük ki a tepsit, ne sajnáljuk rá a 10 dkg margarint, mert akkor az alma beleragadhat!
Ha nagyon leveses az alma, akkor szórhatunk rá egy kis zsemlemorzsát.
A tetejére csokoládémázat is tehetünk.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?