Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás krémes

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

6 tojás
6 evőkanál kristálycukor
6 púpozott evőkanál liszt
fél csomag Dr. Oetker Sütőpor
6 evőkanál víz
csipet só
7 nagy alma

Töltelék:

6 dl tej
6 evőkanál liszt
1 tojás
20 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 mokkáskanál fahéj
1 tábla keserű csokoládé

Tepsi kikenéséhez:

10 dkg margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tojások sárgáját, a kristálycukrot és a vizet fehéredésig keverjük. Aztán felverjük jó keményre a tojások fehérjét. A hab felét beletesszük az előző masszába, majd óvatosan beleforgatjuk fakanállal a liszttel elkevert sütőport. Végül a hab másik felét is lazán hozzádolgozzuk, hogy ne törjön össze.
A tepsit jól kivajazzuk vastagon, a meghámozott almákat vékony szeletekre vágva a tepsi aljára tesszük, és megszórjuk fahéjjal.
Ráborítjuk az almára a masszát és előmelegített sütőben 35 percig, sütjük.
Közben elkészítjük a krémet. A tejet feltesszük forrni. A 6 evőkanál lisztet kis tejjel és a tojással simára keverjük. A felforrt tejbe beleöntjük, és gőz felett sűrűre főzzük. A margarint, a vaníliacukrot és a porcukrot jól összedolgozzuk és a kihűlt krémhez keverjük.
Ha kisült a tészta, hideg helyre visszük a tepsit, mert könnyebb lesz a tésztát kiborítani. Majd kis idő múlva táblára tesszük, rákenjük a krémet és a tetejére csokoládét reszelünk. Rögtön fogyaszthatjuk.

Alternatív elkészítés

Elkészítési idő: kb.60 perc
Sütési idő:35 perc
Főzési idő:10 perc
Tepsiméret:30X40 cm

Nagyon jól kenjük ki a tepsit, ne sajnáljuk rá a 10 dkg margarint, mert akkor az alma beleragadhat!
Ha nagyon leveses az alma, akkor szórhatunk rá egy kis zsemlemorzsát.
A tetejére csokoládémázat is tehetünk.
Almás krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!