Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Amaretto-torta II

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

5 tojásból piskótalap (hosszúkás)
50 dkg mascarpone krémsajt
3 dl tejszín
4 ek. porcukor
10 dkg őrölt mandula
1 dl Amaretto likőr
1 cl fehér mandula aroma
1 csomag Dr. Oetker Habfix
pirított mandulalapok
1 lime citrom reszelt héja
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskótalapot 3 lapra vágjuk, és meglocsoljuk Amaretto likőrrel, mindegyiknek azt a felét, amelyik a krémmel érintkezik. A mascarpone krémsajtot a cukorral, és a habnak felvert tejszínnel, habfixszel, vaníliás cukorral, zöld citromhéjjal, és aromával kikeverjük, és megtöltjük vele a lapokat. Az őrölt mandulát, a krém tetejére szórjuk, mind a két lapnál. A tortánkat bevonjuk tortabevonó csokival, és díszítjük, lapmandulával, és marcipánnal.

Tálalás

12 szelet

Tárolás

Hűtőben.
Amaretto-torta II Amaretto-torta II Amaretto-torta II

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!