Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Amerikai fánk

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Amerikai fánk

30 dkg liszt
20 dkg cukor
1,5 dl tej
2 db tojás
5 dkg margarin
fél csomag Dr. Oetker Sütőpor
kiskanál szódabikarbóna
pici só

sütéshez:

olaj

cukormázhoz:

10 dkg porcukor
2 evőkanál langyos víz

Csoki mázhoz:

10 dkg csokoládé
5 dkg margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóit géppel simára keverjük, majd letakarva egy órát pihentetjük. Ezután lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. Majd a legnagyobb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, és a közepüket kb. 2 centiméteres kiszúróval szintén kiszúrjuk. Közepesen forró olajban 4-5 perc alatt kisütjük. Szűrőkanálra kiszedjük, hogy az olaj lecsepegjen.
A fánkokat mázzal is bevonhatjuk. A leírt alapanyagokat jól összekeverjük, és ráöntjük a fánkokra. A csokoládét természetesen gőz felett felolvasztjuk, és úgy megy a fánkra. Én kettévágtam a fánkokat és megkentem, baracklekvárral és vaníliás pudinggal.
Amerikai fánk Amerikai fánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!