Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Amerikai fánk

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Hozzávalók

Amerikai fánk

30 dkg liszt
20 dkg cukor
1,5 dl tej
2 db tojás
5 dkg margarin
fél csomag Dr. Oetker Sütőpor
kiskanál szódabikarbóna
pici só

sütéshez:

olaj

cukormázhoz:

10 dkg porcukor
2 evőkanál langyos víz

Csoki mázhoz:

10 dkg csokoládé
5 dkg margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóit géppel simára keverjük, majd letakarva egy órát pihentetjük. Ezután lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. Majd a legnagyobb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, és a közepüket kb. 2 centiméteres kiszúróval szintén kiszúrjuk. Közepesen forró olajban 4-5 perc alatt kisütjük. Szűrőkanálra kiszedjük, hogy az olaj lecsepegjen.
A fánkokat mázzal is bevonhatjuk. A leírt alapanyagokat jól összekeverjük, és ráöntjük a fánkokra. A csokoládét természetesen gőz felett felolvasztjuk, és úgy megy a fánkra. Én kettévágtam a fánkokat és megkentem, baracklekvárral és vaníliás pudinggal.
Amerikai fánk Amerikai fánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 20-40 perc között
38 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!