Amerikai fánk
Hozzávalók
Amerikai fánk
30 dkg liszt
20 dkg cukor
1,5 dl tej
2 db tojás
5 dkg margarin
fél csomag Dr. Oetker sütőpor
kiskanál szódabikarbóna
pici só
sütéshez:
olaj
cukormázhoz:
10 dkg porcukor
2 evőkanál langyos víz
Csoki mázhoz:
10 dkg csokoládé
5 dkg margarin
Elkészítés
Elkészítés
A tészta hozzávalóit géppel simára keverjük, majd letakarva egy órát pihentetjük. Ezután lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. Majd a legnagyobb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, és a közepüket kb. 2 centiméteres kiszúróval szintén kiszúrjuk. Közepesen forró olajban 4-5 perc alatt kisütjük. Szűrőkanálra kiszedjük, hogy az olaj lecsepegjen.
A fánkokat mázzal is bevonhatjuk. A leírt alapanyagokat jól összekeverjük, és ráöntjük a fánkokra. A csokoládét természetesen gőz felett felolvasztjuk, és úgy megy a fánkra. Én kettévágtam a fánkokat és megkentem, baracklekvárral és vaníliás pudinggal.
A fánkokat mázzal is bevonhatjuk. A leírt alapanyagokat jól összekeverjük, és ráöntjük a fánkokra. A csokoládét természetesen gőz felett felolvasztjuk, és úgy megy a fánkra. Én kettévágtam a fánkokat és megkentem, baracklekvárral és vaníliás pudinggal.
Kedvencnek jelölöm
Amerikai fánk
Hozzávalók
Amerikai fánk
30 dkg liszt
20 dkg cukor
1,5 dl tej
2 db tojás
5 dkg margarin
fél csomag Dr. Oetker Sütőpor
kiskanál szódabikarbóna
pici só
sütéshez:
olaj
cukormázhoz:
10 dkg porcukor
2 evőkanál langyos víz
Csoki mázhoz:
10 dkg csokoládé
5 dkg margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tészta hozzávalóit géppel simára keverjük, majd letakarva egy órát pihentetjük. Ezután lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. Majd a legnagyobb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, és a közepüket kb. 2 centiméteres kiszúróval szintén kiszúrjuk. Közepesen forró olajban 4-5 perc alatt kisütjük. Szűrőkanálra kiszedjük, hogy az olaj lecsepegjen.
A fánkokat mázzal is bevonhatjuk. A leírt alapanyagokat jól összekeverjük, és ráöntjük a fánkokra. A csokoládét természetesen gőz felett felolvasztjuk, és úgy megy a fánkra. Én kettévágtam a fánkokat és megkentem, baracklekvárral és vaníliás pudinggal.
A fánkokat mázzal is bevonhatjuk. A leírt alapanyagokat jól összekeverjük, és ráöntjük a fánkokra. A csokoládét természetesen gőz felett felolvasztjuk, és úgy megy a fánkra. Én kettévágtam a fánkokat és megkentem, baracklekvárral és vaníliás pudinggal.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?