Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Amerikai lyukas fánk, alias donut

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

2 tojás
20 dkg cukor
3 dl tej
12 dkg olvasztott margarin
38 dkg liszt
1 csipet só

Bevonat:

10 dkg margarin
15 dkg cukor
1 kk fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóit alaposan elkeverjük és donut sütőbe tesszük, de az üregeket csak 3/4ig töltjük meg a masszával. 15-20 perc alatt 180 fokon megsütjük. Még melegen megkenjük olvasztott vajjal és megszórjuk a bekevert cukorral. Lehet különböző mázakat is kikeverni, illetve a tésztát ízlés szerint dúsítani kókusszal, csokival, kakaóval stb. Ez csak az alaprecept

Alternatív elkészítés

Ez tényleg csak egy alaprecept :) Ízlés szerint bármit lehet a tésztához adni :)
Amerikai lyukas fánk, alias donut Amerikai lyukas fánk, alias donut

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
69 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
42 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!