Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ananászos torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

6 tojás
6 kanál cukor
6 kanál liszt

Szirup:

1 citrom leve
2 dl víz
cukor (ízlés szerint)

Krém:

4 db 120 g-os ananász konzerv
2 főzés nélküli vaníliás krémpor
2 cs. tejszínhabpor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. Miután kihűlt 3 lapra vágjuk. A citromos sziruppal jól megnedvesítjük mind a három tortalapot.
Az ananász konzervnek leszűrjük a levét. Ezzel kavarjuk ki a vaníliás krémport. Ha nem tartalmaz fél liter levet vízzel pótoljuk. Az ananász 1/3-át pépesítjük és összekavarjuk a krémmel.
Az alsó tortalapot megszórjuk az ananász darabok felével, rákenjük a krém felét. Ugyanígy járunk el a második tortalappal, de a krém tetejére simítunk tejszínhabot is.
Beborítjuk a harmadik lappal. Tejszínhabbal vonjuk be és díszítjük.

Tárolás

Hideg helyen.

Alternatív elkészítés

A harmadik kép nem sikerült jól, mert este szeleteltem lámpafénynél. Csak ilyen minőségűre sikerült.
Ananászos torta Ananászos torta Ananászos torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!