Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ananászos torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

6 tojás
6 kanál cukor
6 kanál liszt

Szirup:

1 citrom leve
2 dl víz
cukor (ízlés szerint)

Krém:

4 db 120 g-os ananász konzerv
2 főzés nélküli vaníliás krémpor
2 cs. tejszínhabpor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. Miután kihűlt 3 lapra vágjuk. A citromos sziruppal jól megnedvesítjük mind a három tortalapot.
Az ananász konzervnek leszűrjük a levét. Ezzel kavarjuk ki a vaníliás krémport. Ha nem tartalmaz fél liter levet vízzel pótoljuk. Az ananász 1/3-át pépesítjük és összekavarjuk a krémmel.
Az alsó tortalapot megszórjuk az ananász darabok felével, rákenjük a krém felét. Ugyanígy járunk el a második tortalappal, de a krém tetejére simítunk tejszínhabot is.
Beborítjuk a harmadik lappal. Tejszínhabbal vonjuk be és díszítjük.

Tárolás

Hideg helyen.

Alternatív elkészítés

A harmadik kép nem sikerült jól, mert este szeleteltem lámpafénynél. Csak ilyen minőségűre sikerült.
Ananászos torta Ananászos torta Ananászos torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!