Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Anasztázia szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Linzertészta:

30 dkg liszt
15 dkg margarin
5 dkg porcukor
2 ek. tejföl
2 tojássárgája

Diós piskóta:

4 tojás
4 ek. cukor
3 ek. liszt
10 dkg darált dió

Krém:

4 dl tej
2 ek. liszt
2 ek. cukor
20 dkg margarin
15 dkg porcukor
25 dkg málna lekvár

Tetejére:

2 dl tejszín
2 ek. porcukor
reszelt csoki
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A linzertészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk kb. 20×30 cm-re és egy kikent kilisztezett tepsibe fektetjük, megkenjük a málnalekvárral.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukor felével és a sütőporral, a fehérjét felverjük a cukor másik felével és a kettőt összekeverjük, beleforgatjuk a lisztet és a darált diót.
A piskótamasszát ráöntjük a lekvárral megkent linzertésztára és megsütjük. Kihűtjük és kiborítjuk a tepsiből.
A krémhez a pudingport, lisztet és cukrot összekeverjük, kikeverjük a tejjel és megfőzzük, kihűtjük. A margarint kikeverjük a porcukorral és a kihűlt pudinggal.
A krémet a kihűlt tésztára kenjük.
A tejszínt felverjük, hozzáadjuk a porcukrot és a krémre kenjük. A tetejére csokit reszelünk. Dermesztjük.
Anasztázia szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
46 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!