
Anasztázia szelet


Hozzávalók
Linzertészta:
Diós piskóta:
Krém:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukor felével és a sütőporral, a fehérjét felverjük a cukor másik felével és a kettőt összekeverjük, beleforgatjuk a lisztet és a darált diót.
A piskótamasszát ráöntjük a lekvárral megkent linzertésztára és megsütjük. Kihűtjük és kiborítjuk a tepsiből.
A krémhez a pudingport, lisztet és cukrot összekeverjük, kikeverjük a tejjel és megfőzzük, kihűtjük. A margarint kikeverjük a porcukorral és a kihűlt pudinggal.
A krémet a kihűlt tésztára kenjük.
A tejszínt felverjük, hozzáadjuk a porcukrot és a krémre kenjük. A tetejére csokit reszelünk. Dermesztjük.


Anasztázia szelet
Hozzávalók
Linzertészta:
Krém:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukor felével és a sütőporral, a fehérjét felverjük a cukor másik felével és a kettőt összekeverjük, beleforgatjuk a lisztet és a darált diót.
A piskótamasszát ráöntjük a lekvárral megkent linzertésztára és megsütjük. Kihűtjük és kiborítjuk a tepsiből.
A krémhez a pudingport, lisztet és cukrot összekeverjük, kikeverjük a tejjel és megfőzzük, kihűtjük. A margarint kikeverjük a porcukorral és a kihűlt pudinggal.
A krémet a kihűlt tésztára kenjük.
A tejszínt felverjük, hozzáadjuk a porcukrot és a krémre kenjük. A tetejére csokit reszelünk. Dermesztjük.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?