Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Aranygaluska muffin

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

65 g vaj
1 tojássárgája
150 ml tej
40 g cukor
25 g friss élesztő
csipet só
300 g liszt
1 ek. darált dió

Tetejére:

3 ek. darált dió
3 ek. cukor

Vanília öntet:

7 dl tej
3 ek. cukor

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tejet kimérjük, kiveszünk belőle 1 dl-t meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt hozzáadunk 1 ek. cukrot, felfuttatjuk.

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, letakarjuk, meleg helyen kelesztjük.
Lisztezett munkafelületen, kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, kisebb pohárral félholdakat szaggatunk, olajjal kikent muffin tepsibe rakosgatunk 1 réteget az aljára, megkenjük olajjal, megszórjuk a cukros dióval, még 1 réteget teszünk rá és ezt is megkenjük és leszórjuk a dióval. Mindegyik mélyedést megtöltjük így.
Előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
A pudingport felfőzzük a tejjel, belekeverjük a cukrot, ezzel az öntettel tálaljuk.

Tálalás

Kb. 24 db.
Aranygaluska muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!