Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Aranygaluska muffin

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

65 g vaj
1 tojássárgája
150 ml tej
40 g cukor
25 g friss élesztő
csipet só
300 g liszt
1 ek. darált dió

Tetejére:

3 ek. darált dió
3 ek. cukor

Vanília öntet:

7 dl tej
3 ek. cukor

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tejet kimérjük, kiveszünk belőle 1 dl-t meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt hozzáadunk 1 ek. cukrot, felfuttatjuk.

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, letakarjuk, meleg helyen kelesztjük.
Lisztezett munkafelületen, kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, kisebb pohárral félholdakat szaggatunk, olajjal kikent muffin tepsibe rakosgatunk 1 réteget az aljára, megkenjük olajjal, megszórjuk a cukros dióval, még 1 réteget teszünk rá és ezt is megkenjük és leszórjuk a dióval. Mindegyik mélyedést megtöltjük így.
Előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
A pudingport felfőzzük a tejjel, belekeverjük a cukrot, ezzel az öntettel tálaljuk.

Tálalás

Kb. 24 db.
Aranygaluska muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!