Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán almás-fahéjas csiga

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 12 darab

Hozzávalók

12 darab elkészítéséhez

kb. 25 X 30 cm-es tepsihez vagy sütőtálhoz:

vegán zsiradék

Tésztához:

150 ml szójatej
100 g cukor
500 g búzaliszt
100 g szójajoghurt
10 g só
100 g vegán vaj

Töltelékhez:

100 g almaszósz
100 g barna cukor
1 evőkanál őrölt fahéj
50 g őrölt mandula

Tetejére:

150 g porcukor
1 teáskanál őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tésztához melegítsük fel óvatosan a szójatejet egy edényben a tűzhelyen, amíg langyos lesz.
Adjunk hozzá kb. egy evőkanál cukrot és a Dr. Oetker Instant élesztőt. Hagyjuk kb. 10 percig pihenni.

Elkészítés:

Tészta:
Szitáljuk a lisztet egy magas falú keverőtálba és adjuk hozzá az élesztő-szójatejes keveréket, a maradék cukrot, a joghurtot és a sót. Közepes sebességen konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 5 percig dagasszuk a tésztát, amíg sima felülete lesz. Ezután fokozatosan dolgozzuk bele a vajkockákat, alaposan keverjük össze, majd fedjük le és hagyjuk a tésztát kb. 1 órát kelni.

Töltelék:
Keverjük össze az almaszószt a barna cukorral, a fahéjjal és az őrölt mandulával.

A sütőtálat zsiradékkal kenjük ki és szórjuk meg enyhén liszttel, majd melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: Kb. 160°C (előmelegítve)

Formázás:
A kelt tésztát terítsük egy enyhén lisztezett felületre és kb. 30 x 40 cm-es téglalap alakúra nyújtsuk ki. Kenjük rá az almás-fahéjas tölteléket és a hosszanti oldalról tekerjük fel.

Vágjuk 12 egyforma darabra és a csigákat tegyük a tepsibe.

Helyezzük a tepsit a sütő középső részébe és süssük aranybarnára a csigákat.

Közben keverjük össze a Dr. Oetker Creme VEGA-t a porcukorral.
A keveréket kenjük a meleg tekercsekre és szórjunk rá egy kevés fahéjat tálalás előtt.

Tipp:

A tekercsek melegen a legfinomabbak. Másnap is felmelegíthetjük őket rövid ideig a sütőben.
Vegán almás-fahéjas csiga

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!