Vegán almás-fahéjas csiga
Hozzávalók
kb. 25 X 30 cm-es tepsihez vagy sütőtálhoz:
vegán zsiradék
Tésztához:
150 ml szójatej
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Instant élesztő
500 g búzaliszt
100 g szójajoghurt
10 g só
100 g vegán vaj
Töltelékhez:
100 g almaszósz
100 g barna cukor
1 evőkanál őrölt fahéj
50 g őrölt mandula
Tetejére:
50 g Dr. Oetker Creme Vega
150 g porcukor
1 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés
Előkészítés:
A tésztához melegítsük fel óvatosan a szójatejet egy edényben a tűzhelyen, amíg langyos lesz.
Adjunk hozzá kb. egy evőkanál cukrot és a Dr. Oetker Instant élesztőt. Hagyjuk kb. 10 percig pihenni.
Adjunk hozzá kb. egy evőkanál cukrot és a Dr. Oetker Instant élesztőt. Hagyjuk kb. 10 percig pihenni.
Elkészítés:
Tészta:
Szitáljuk a lisztet egy magas falú keverőtálba és adjuk hozzá az élesztő-szójatejes keveréket, a maradék cukrot, a joghurtot és a sót. Közepes sebességen konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 5 percig dagasszuk a tésztát, amíg sima felülete lesz. Ezután fokozatosan dolgozzuk bele a vajkockákat, alaposan keverjük össze, majd fedjük le és hagyjuk a tésztát kb. 1 órát kelni.
Töltelék:
Keverjük össze az almaszószt a barna cukorral, a fahéjjal és az őrölt mandulával.
A sütőtálat zsiradékkal kenjük ki és szórjuk meg enyhén liszttel, majd melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: Kb. 160°C (előmelegítve)
Formázás:
A kelt tésztát terítsük egy enyhén lisztezett felületre és kb. 30 x 40 cm-es téglalap alakúra nyújtsuk ki. Kenjük rá az almás-fahéjas tölteléket és a hosszanti oldalról tekerjük fel.
Vágjuk 12 egyforma darabra és a csigákat tegyük a tepsibe.
Helyezzük a tepsit a sütő középső részébe és süssük aranybarnára a csigákat.
Közben keverjük össze a Dr. Oetker Creme VEGA-t a porcukorral.
A keveréket kenjük a meleg tekercsekre és szórjunk rá egy kevés fahéjat tálalás előtt.
Szitáljuk a lisztet egy magas falú keverőtálba és adjuk hozzá az élesztő-szójatejes keveréket, a maradék cukrot, a joghurtot és a sót. Közepes sebességen konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 5 percig dagasszuk a tésztát, amíg sima felülete lesz. Ezután fokozatosan dolgozzuk bele a vajkockákat, alaposan keverjük össze, majd fedjük le és hagyjuk a tésztát kb. 1 órát kelni.
Töltelék:
Keverjük össze az almaszószt a barna cukorral, a fahéjjal és az őrölt mandulával.
A sütőtálat zsiradékkal kenjük ki és szórjuk meg enyhén liszttel, majd melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: Kb. 160°C (előmelegítve)
Formázás:
A kelt tésztát terítsük egy enyhén lisztezett felületre és kb. 30 x 40 cm-es téglalap alakúra nyújtsuk ki. Kenjük rá az almás-fahéjas tölteléket és a hosszanti oldalról tekerjük fel.
Vágjuk 12 egyforma darabra és a csigákat tegyük a tepsibe.
Helyezzük a tepsit a sütő középső részébe és süssük aranybarnára a csigákat.
Közben keverjük össze a Dr. Oetker Creme VEGA-t a porcukorral.
A keveréket kenjük a meleg tekercsekre és szórjunk rá egy kevés fahéjat tálalás előtt.
Tipp:
A tekercsek melegen a legfinomabbak. Másnap is felmelegíthetjük őket rövid ideig a sütőben.
Kedvencnek jelölöm
Vegán almás-fahéjas csiga
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
kb. 25 X 30 cm-es tepsihez vagy sütőtálhoz:
vegán zsiradék
Tésztához:
150 ml szójatej
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
500 g búzaliszt
100 g szójajoghurt
10 g só
100 g vegán vaj
Töltelékhez:
100 g almaszósz
100 g barna cukor
1 evőkanál őrölt fahéj
50 g őrölt mandula
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tésztához melegítsük fel óvatosan a szójatejet egy edényben a tűzhelyen, amíg langyos lesz.
Adjunk hozzá kb. egy evőkanál cukrot és a Dr. Oetker Instant élesztőt. Hagyjuk kb. 10 percig pihenni.
Adjunk hozzá kb. egy evőkanál cukrot és a Dr. Oetker Instant élesztőt. Hagyjuk kb. 10 percig pihenni.
Elkészítés:
Tészta:
Szitáljuk a lisztet egy magas falú keverőtálba és adjuk hozzá az élesztő-szójatejes keveréket, a maradék cukrot, a joghurtot és a sót. Közepes sebességen konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 5 percig dagasszuk a tésztát, amíg sima felülete lesz. Ezután fokozatosan dolgozzuk bele a vajkockákat, alaposan keverjük össze, majd fedjük le és hagyjuk a tésztát kb. 1 órát kelni.
Töltelék:
Keverjük össze az almaszószt a barna cukorral, a fahéjjal és az őrölt mandulával.
A sütőtálat zsiradékkal kenjük ki és szórjuk meg enyhén liszttel, majd melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: Kb. 160°C (előmelegítve)
Formázás:
A kelt tésztát terítsük egy enyhén lisztezett felületre és kb. 30 x 40 cm-es téglalap alakúra nyújtsuk ki. Kenjük rá az almás-fahéjas tölteléket és a hosszanti oldalról tekerjük fel.
Vágjuk 12 egyforma darabra és a csigákat tegyük a tepsibe.
Helyezzük a tepsit a sütő középső részébe és süssük aranybarnára a csigákat.
Közben keverjük össze a Dr. Oetker Creme VEGA-t a porcukorral.
A keveréket kenjük a meleg tekercsekre és szórjunk rá egy kevés fahéjat tálalás előtt.
Szitáljuk a lisztet egy magas falú keverőtálba és adjuk hozzá az élesztő-szójatejes keveréket, a maradék cukrot, a joghurtot és a sót. Közepes sebességen konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 5 percig dagasszuk a tésztát, amíg sima felülete lesz. Ezután fokozatosan dolgozzuk bele a vajkockákat, alaposan keverjük össze, majd fedjük le és hagyjuk a tésztát kb. 1 órát kelni.
Töltelék:
Keverjük össze az almaszószt a barna cukorral, a fahéjjal és az őrölt mandulával.
A sütőtálat zsiradékkal kenjük ki és szórjuk meg enyhén liszttel, majd melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: Kb. 160°C (előmelegítve)
Formázás:
A kelt tésztát terítsük egy enyhén lisztezett felületre és kb. 30 x 40 cm-es téglalap alakúra nyújtsuk ki. Kenjük rá az almás-fahéjas tölteléket és a hosszanti oldalról tekerjük fel.
Vágjuk 12 egyforma darabra és a csigákat tegyük a tepsibe.
Helyezzük a tepsit a sütő középső részébe és süssük aranybarnára a csigákat.
Közben keverjük össze a Dr. Oetker Creme VEGA-t a porcukorral.
A keveréket kenjük a meleg tekercsekre és szórjunk rá egy kevés fahéjat tálalás előtt.
Tipp:
A tekercsek melegen a legfinomabbak. Másnap is felmelegíthetjük őket rövid ideig a sütőben.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?