Aranygaluska vaníliasodóval
Hozzávalók
Aranygaluska vaníliasodóval
Vaníliasodóhoz:
Elkészítés
Elkészítés
Miután megkelt a tészta 2 centi vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tésztákat megforgatjuk a vajba, és egymás mellé a tepsibe pakoljuk. Nem kell szorosan, mert még összekelnek. Miután tele a tepsi, megszórjuk a diós-cukorral, és egy órát még meleg helyen kelesztjük.
Előmelegített sütőben készre sütjük.
A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a keményítővel, majd kevés tejjel csomómentesre keverjük, és lassan hozzáadagoljuk a többi tejet is. Folyamatos kevergetés mellett lassú tűzön a kívánt sűrűségűre főzzük.
A kihűlt galuskákat a sodóval tálaljuk.
Aranygaluska vaníliasodóval
Hozzávalók
Aranygaluska vaníliasodóval
Vaníliasodóhoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Miután megkelt a tészta 2 centi vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tésztákat megforgatjuk a vajba, és egymás mellé a tepsibe pakoljuk. Nem kell szorosan, mert még összekelnek. Miután tele a tepsi, megszórjuk a diós-cukorral, és egy órát még meleg helyen kelesztjük.
Előmelegített sütőben készre sütjük.
A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a keményítővel, majd kevés tejjel csomómentesre keverjük, és lassan hozzáadagoljuk a többi tejet is. Folyamatos kevergetés mellett lassú tűzön a kívánt sűrűségűre főzzük.
A kihűlt galuskákat a sodóval tálaljuk.
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?