Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Baconös/császárszalonnás pogácsa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Baconös/császárszalonnás pogácsa

1 kg liszt
1 cs. élesztő
1 kisdoboz tejföl
2 kk. só
2 tojás
1 tojás a kenéshez
25 dkg margarin
kb. 1 dl tej
1 kk. cukor
30 dkg apró kockákra vágott császárszalonna
szezámmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Élesztőt felfuttatjuk langyos tejben.

Elkészítés

A cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd 3-4 cm vastagra nyújtjuk, tetejét berácsozzuk késsel és kiszaggatjuk. Tepsibe téve tojással lekenjük és szezámmaggal megszórjuk. 180 fokon 25-30 percig sütjük.
Ebből a mennyiségből kb. 80-90 db pogácsa lesz.
Baconös/császárszalonnás pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
90 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!