
Bagolyszem


Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Dióhab:
Lekenéshez:
Elkészítés
Elkészítés
A kelesztés után a tésztából 4 cipót formálunk. Közben a dióhabhoz a tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a vége felé hozzáadjuk először a cukrot, majd a darált diót.
A cipót 3-4 milliméter vékonyságú téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük lekvárral, majd mindkét hosszabbik oldalától elhagyunk kb. 3 cm-et, sorban kirakjuk a meggyel. Ezt követően mindkét oldalon a meggyre ráhajtjuk a tésztát és befelé, a közepe felé tekerjük mindkettőt úgy, hogy középen ujjnyi vastag csík szabadon maradjon, tehát a tekercsek ne érjenek össze. Óvatosan átemeljük egy tepsire, majd a szabadon hagyott részre a dióhab egy negyedét rásimítjuk, majd a tésztát felvert tojással lekenjük. Ugyanígy elkészítjük a másik három cipót is.
Előmelegített sütőben közepes lángon 25-30 perc alatt megsütjük.


Bagolyszem
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Dióhab:
Lekenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A kelesztés után a tésztából 4 cipót formálunk. Közben a dióhabhoz a tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a vége felé hozzáadjuk először a cukrot, majd a darált diót.
A cipót 3-4 milliméter vékonyságú téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük lekvárral, majd mindkét hosszabbik oldalától elhagyunk kb. 3 cm-et, sorban kirakjuk a meggyel. Ezt követően mindkét oldalon a meggyre ráhajtjuk a tésztát és befelé, a közepe felé tekerjük mindkettőt úgy, hogy középen ujjnyi vastag csík szabadon maradjon, tehát a tekercsek ne érjenek össze. Óvatosan átemeljük egy tepsire, majd a szabadon hagyott részre a dióhab egy negyedét rásimítjuk, majd a tésztát felvert tojással lekenjük. Ugyanígy elkészítjük a másik három cipót is.
Előmelegített sütőben közepes lángon 25-30 perc alatt megsütjük.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?