Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bagolyszem

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

50 dkg liszt
20 dkg vaj
4 tojássárgája
15 dkg cukor
1 dl tej
csipetnyi só

Töltelék:

1 üveg meggybefőtt
10-12 kanál meggylekvár

Dióhab:

4 tojásfehérje
15 dkg kristálycukor
20 dkg darált dió

Lekenéshez:

1 tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk, a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vajjal. A lisztet összekeverjük az instant élesztővel, majd összedolgozzuk a tojásos keverékkel, a tejjel és a csipetnyi sóval. Linzerszerű tésztát kapunk, melyet 30 percig kelesztünk.
A kelesztés után a tésztából 4 cipót formálunk. Közben a dióhabhoz a tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a vége felé hozzáadjuk először a cukrot, majd a darált diót.
A cipót 3-4 milliméter vékonyságú téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük lekvárral, majd mindkét hosszabbik oldalától elhagyunk kb. 3 cm-et, sorban kirakjuk a meggyel. Ezt követően mindkét oldalon a meggyre ráhajtjuk a tésztát és befelé, a közepe felé tekerjük mindkettőt úgy, hogy középen ujjnyi vastag csík szabadon maradjon, tehát a tekercsek ne érjenek össze. Óvatosan átemeljük egy tepsire, majd a szabadon hagyott részre a dióhab egy negyedét rásimítjuk, majd a tésztát felvert tojással lekenjük. Ugyanígy elkészítjük a másik három cipót is.
Előmelegített sütőben közepes lángon 25-30 perc alatt megsütjük.
Bagolyszem

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!