Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bailey's likőr

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Bailey's likőr

1 l tej
3 db tejszín ízű habpor (45 g/db)
40 dkg cukor
5-6 ek. mogyorós cappuccino por
4 dl jó minőségű rum
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

3 dl tejet felforralunk egy nagyobb edényben.
A forrásban lévő tejet levesszük a tűzről, és belekeverjük a 3 db habport és a 5-6 ek. mogyorós cappuccino port.
Mikor csomómentesre elkevertük, hozzáadunk 40 dkg cukrot, majd tartalék lángon visszatesszük a tűzre, míg a cukor el nem olvad.
Mikor elolvadt, levesszük a tűzről, és félrerakjuk hűlni.
Ha kihűlt, apránként hozzáadjuk a rumot.
Ha kész, betesszük a hűtőbe egy órára, majd fogyaszthatjuk.
Ha hűtve sűrűnek látjuk, hígíthatjuk, felforralt tejjel vagy rummal.
Bailey's likőr

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
92 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
37 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!