Banánhajó
Hozzávalók
Banánhajóhoz:
200 ml hideg tej
1 tasak Dr. Oetker Fagylaltpor vaníliás
4 darab banán
Díszítéshez:
némi tejszínhab
Dr. Oetker Tortadara színes
némi meggy
Elkészítés
Elkészítés:
Fagylalt:
A kimért hideg tejet egy magas falú keverőedénybe öntjük, és hozzáadjuk a fagylaltport. Konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. A fagylaltot egyben fagyasztjuk, ehhez a masszát zárható edénybe simítjuk, és a hűtőszekrény mélyfagyasztó rekeszében legalább 4 órát hűlni hagyjuk.
Összeállítás:
A fagylaltot tálalás előtt kb. 10 perccel szobahőmérsékletre tesszük. A banánokat megmossuk, meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, és 4 darab peremmel rendelkező hosszúkás vagy ovális tálkába helyezzük. A „hajókba” adagoljuk a fagylaltot, végül tejszínhabbal, színes tortadarával és megmosott, szárazra törölt meggyszemekkel díszítjük.
A kimért hideg tejet egy magas falú keverőedénybe öntjük, és hozzáadjuk a fagylaltport. Konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. A fagylaltot egyben fagyasztjuk, ehhez a masszát zárható edénybe simítjuk, és a hűtőszekrény mélyfagyasztó rekeszében legalább 4 órát hűlni hagyjuk.
Összeállítás:
A fagylaltot tálalás előtt kb. 10 perccel szobahőmérsékletre tesszük. A banánokat megmossuk, meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, és 4 darab peremmel rendelkező hosszúkás vagy ovális tálkába helyezzük. A „hajókba” adagoljuk a fagylaltot, végül tejszínhabbal, színes tortadarával és megmosott, szárazra törölt meggyszemekkel díszítjük.
Tipp:
A banánhajókhoz választhatunk csokoládé-, karamell- vagy gyümölcsszirupot, meggy helyett díszíthetjük más friss gyümölcsökkel vagy például koktélcseresznyével is.
Kedvencnek jelölöm
Banánhajó
Hozzávalók
4 adag elkészítéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Fagylalt:
A kimért hideg tejet egy magas falú keverőedénybe öntjük, és hozzáadjuk a fagylaltport. Konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. A fagylaltot egyben fagyasztjuk, ehhez a masszát zárható edénybe simítjuk, és a hűtőszekrény mélyfagyasztó rekeszében legalább 4 órát hűlni hagyjuk.
Összeállítás:
A fagylaltot tálalás előtt kb. 10 perccel szobahőmérsékletre tesszük. A banánokat megmossuk, meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, és 4 darab peremmel rendelkező hosszúkás vagy ovális tálkába helyezzük. A „hajókba” adagoljuk a fagylaltot, végül tejszínhabbal, színes tortadarával és megmosott, szárazra törölt meggyszemekkel díszítjük.
A kimért hideg tejet egy magas falú keverőedénybe öntjük, és hozzáadjuk a fagylaltport. Konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. A fagylaltot egyben fagyasztjuk, ehhez a masszát zárható edénybe simítjuk, és a hűtőszekrény mélyfagyasztó rekeszében legalább 4 órát hűlni hagyjuk.
Összeállítás:
A fagylaltot tálalás előtt kb. 10 perccel szobahőmérsékletre tesszük. A banánokat megmossuk, meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, és 4 darab peremmel rendelkező hosszúkás vagy ovális tálkába helyezzük. A „hajókba” adagoljuk a fagylaltot, végül tejszínhabbal, színes tortadarával és megmosott, szárazra törölt meggyszemekkel díszítjük.
Tipp:
A banánhajókhoz választhatunk csokoládé-, karamell- vagy gyümölcsszirupot, meggy helyett díszíthetjük más friss gyümölcsökkel vagy például koktélcseresznyével is.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?