Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Banánhajó

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 4 adag

Hozzávalók

4 adag elkészítéséhez

Banánhajóhoz:

200 ml hideg tej
4 darab banán

Díszítéshez:

némi tejszínhab
némi meggy
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Fagylalt:
A kimért hideg tejet egy magas falú keverőedénybe öntjük, és hozzáadjuk a fagylaltport. Konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. A fagylaltot egyben fagyasztjuk, ehhez a masszát zárható edénybe simítjuk, és a hűtőszekrény mélyfagyasztó rekeszében legalább 4 órát hűlni hagyjuk.

Összeállítás:
A fagylaltot tálalás előtt kb. 10 perccel szobahőmérsékletre tesszük. A banánokat megmossuk, meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, és 4 darab peremmel rendelkező hosszúkás vagy ovális tálkába helyezzük. A „hajókba” adagoljuk a fagylaltot, végül tejszínhabbal, színes tortadarával és megmosott, szárazra törölt meggyszemekkel díszítjük.

Tipp:

A banánhajókhoz választhatunk csokoládé-, karamell- vagy gyümölcsszirupot, meggy helyett díszíthetjük más friss gyümölcsökkel vagy például koktélcseresznyével is.
Banánhajó

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!