
Banánhajó



Hozzávalók
Banánhajóhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
A kimért hideg tejet egy magas falú keverőedénybe öntjük, és hozzáadjuk a fagylaltport. Konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. A fagylaltot egyben fagyasztjuk, ehhez a masszát zárható edénybe simítjuk, és a hűtőszekrény mélyfagyasztó rekeszében legalább 4 órát hűlni hagyjuk.
Összeállítás:
A fagylaltot tálalás előtt kb. 10 perccel szobahőmérsékletre tesszük. A banánokat megmossuk, meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, és 4 darab peremmel rendelkező hosszúkás vagy ovális tálkába helyezzük. A „hajókba” adagoljuk a fagylaltot, végül tejszínhabbal, színes tortadarával és megmosott, szárazra törölt meggyszemekkel díszítjük.
Tipp:


Banánhajó
Hozzávalók
4 adag elkészítéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A kimért hideg tejet egy magas falú keverőedénybe öntjük, és hozzáadjuk a fagylaltport. Konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. A fagylaltot egyben fagyasztjuk, ehhez a masszát zárható edénybe simítjuk, és a hűtőszekrény mélyfagyasztó rekeszében legalább 4 órát hűlni hagyjuk.
Összeállítás:
A fagylaltot tálalás előtt kb. 10 perccel szobahőmérsékletre tesszük. A banánokat megmossuk, meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, és 4 darab peremmel rendelkező hosszúkás vagy ovális tálkába helyezzük. A „hajókba” adagoljuk a fagylaltot, végül tejszínhabbal, színes tortadarával és megmosott, szárazra törölt meggyszemekkel díszítjük.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?