Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Banános csokitorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kávés brownie-hoz:

12 dkg liszt
2 db tojás
18 dkg cukor
10 dkg vaj
0,5 dl főzött kávé
csipet só

Töltelékhez:

2,5 dl Hulala habtejszín
2 ek. cukor
2 db banán

Főzött csokimázhoz:

5 ek. cukor
3 ek. víz
5 dkg vaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A krém elkészítése.

Elkészítés

A krémmel kezdjük, mert hűlnie kell. A tejszínt összekeverjük a cukorral és a kakaóporral, majd kevergetve 2 percig főzzük. Langyosra hűtjük, majd hűtőbe tesszük 1-2 órára, de akár egy éjszakára is. Kihűlés után sűrű, majdnem kenhető állagú krémmé szilárdul.
A brownie-hoz összeolvasztjuk a vajat a kakaóporral. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, csipet sóval, hozzáadjuk a kakaós vajat és a kávét, végül a sütőporral összekevert lisztet.
Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibélelünk, belesimítjuk a kávés tésztát, és készre sütjük. Vigyázzunk, ne szárítsuk túl! Lepattintjuk a karimáját, és rácsra téve teljesen kihűtjük, majd hűlést követően éles késsel/cérnaszállal kettévágjuk.
A hideg kakaós tejszínből robotgéppel néhány perc alatt habot verünk. Nem lesz a megszokott légies tejszínhab, inkább főzött krémhez tudnám hasonlítani.
A brownie alsó lapját megkenjük a tejszín felével, sűrűn kirakosgatjuk a kb. 1-2 cm vastagságúra felkarikázott banánnal. Megkenjük a maradék krémmel, és betakarjuk a másik tortalappal. Finoman összenyomkodjuk.
Elkészítjük a csokimázt. A cukrot összekeverjük a kakaóporral, majd a vízzel, kis lángon kevergetve néhány percig főzzük, míg kicsit besűrűsödik, és a cukor elolvad. Hűlni hagyjuk, majd mielőtt teljesen elhűlne, belekeverjük a vajat.
Leöntjük vele a tortát, egyenletesen elsimítjuk az oldalán is, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Banános csokitorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
89 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!