Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bánáti túrós bukta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Bánáti túrós bukta

1 kg liszt
6 dl savanyú tej (vagy joghurt)
1 kk. só
1 ek. cukor
25 g élesztő

Kenéshez:

10 dkg sertés zsír (lehet kacsa,liba)

Töltelék:

250 g tehéntúró
100 g Telemea (bolgár sajt, Feta)
1 tojás

Tetejére:

1 tojássárgája
3-4 ek. tej
2 ek. a töltelékből
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tejben egy kanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt, összekeverjük a tészta hozzávalóit, majd hozzáadjuk az élesztős tejet és jól összedolgozzuk. Konyharuhával letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük. Ez idő alatt a tölteléket elkészítjük. A tehéntúrót villával összetörjük, a telemeát, hozzáreszeljük és a tojással elkeverjük. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk.

Elkészítés

A megkelt tésztát liszttel hintett nyújtódeszkára tesszük, s ujjnyi vastagságba téglalap alakúra nyújtjuk. A zsírból egy kanállal félreteszünk, a többit a kinyújtott tésztára kenjük, és feltekerjük. Még 7-8 percet hagyjuk kelni, aztán 5-6 mm vastagra ismét kinyújtjuk, kb. 10x10cm-es négyzetekre vágjuk (24 darabunk lesz). A töltelékből jó teáskanálnyit teszünk mindegyik közepére, majd feltekerjük, úgy, hogy a két tésztaszél alul fedje egymást olyan 2 cm szélesen.
Kis hézagokat (0,5 cm) hagyva tepsibe rakjuk, külön-külön megkenjük a félretett olvasztott zsírral és kelni hagyjuk még fél órát. Tetejére ráöntjük a tojás+tej+töltelék egyvelegét, majd előmelegített sütőben 200 fokon, szép aranyszínűre sütjük.

Tálalás

Melegen, de hidegen is nagyon finom.
24 darab lesz belőle.
Bánáti túrós bukta Bánáti túrós bukta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!