Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Barack

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Barack

75 dkg liszt
25 dkg Rama
25 dkg porcukor
2 dl tej
2 db tojás

Krémhez:

15 dkg porcukor
15 dkg Rama

A barackok morzsája:

1/2 dl rum (vagy rumaroma)
piros ételfesték vagy vérnarancs aroma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztát a hozzávalókkal összegyúrjuk, diónyi gömböket formázunk belőle és megsütjük, ha kihűlt kikaparjuk a belsejét, de óvatosan, mert könnyen törik. A kikapart morzsát összekeverjük a többi hozzávalóval, ha nem állna össze, akkor egy kis tejjel lazíthatjuk, majd a kikapart részbe teszünk a krémből és kettőt összeragasztunk, bekenjük az ételfestékkel és beleforgatjuk kristálycukorba.

Alternatív elkészítés

Az ételfestéket egy kis vízzel szoktam hígítani, hogy ne legyen olyan erős a színe.
Barack Barack

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
38 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!