Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Barack sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Barack sütemény

20 dkg zsír
2 tojássárgája
80 dkg liszt
2 dl langyos tej
30 dkg cukor
10 dkg darált dió
10 dkg margarin
cukor
2-3 ek. baracklekvár
pár csepp rumaroma
ételfesték
tojásfehérje
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tálalás

Ebből a mennyiségből, ha nem törünk el egy felet sem, akkor 60 db fél, tehát 30 db egész barack lesz. Ezek nagyobb méretűek, ennél természetesen lehet kisebbeket készíteni, de figyelni kell arra, hogy nagyjából egyforma nagyságúak legyenek.

Tárolás

Hűvös helyen tárolva több napig is eláll. Nekem műanyag fedeles dobozban voltak.

Előkészítés

Érdemes erre a süteményre nyugodt órákat szánni! Az alapanyagoknak mindenféleképpen szobahőmérsékletűnek kell lennie, főleg a zsírnak és a margarinnak, mert csak így tudjuk összedolgozni őket könnyedén!

Elkészítés

2 kanál lisztet a zsírral és a sárgájával összekeverünk. Hozzáadjuk a maradék lisztet (80 dkg-2 kanál), sütőport, tejet, melyben előzőleg feloldottuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Dió nagyságú gombócokat formázunk és sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk őket, kissé lenyomjuk, ellapítjuk. kb. 180 fokon pár perc alatt megsütjük. Majd még langyosan egy éles szélű kiskanállal kikaparjuk a belsejét.
A kaparékot nem dobjuk ki! Megvárjuk, még kihűl és összetörjük. Hozzákeverjük a diót, szobahőmérsékletű margarint, ízlés szerint kakaót, pár kanál lekvárt és pár csepp rumaromát. Meg kell kóstolni, és ha szeretnénk, akkor még lehet hozzáadni pár kanál cukrot, de ez már ízlés kérdése.
A tészta feleket megtöltjük töltelékkel, púposan, hogy össze tudjunk kettőt-kettőt ragasztani. A felesleget pedig oszlassuk el egy késsel.
Ételfestékkel fessük le a barackokat, majd hagyjuk, hogy megszáradjanak. Ezután szokták vagy porcukorba forgatni, vagy tojásfehérjébe és cukorba. Marcipán levéllel, bukszus levéllel vagy bármilyen más apró levéllel lehet díszíteni.

Alternatív elkészítés

A színekkel lehet variálni pl.: piros és zöld, vagy kikeverni egy "barack" színt!
Barack sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
63 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!